Gram Bir Ayın Ons Yedi Ayın Dibinde: Dünyaca Ünlü Bankadan Umutlandıran Altın Tahmini

Ons altın fiyatlarının 1.850 dolara gerilemesi sonrasında gram altında da kayıplar derinleşti. Gram altın gün içinde 1.620 TL’ye kadar geriledi. Dünyaca ünlü bankadan altın için umutlandıran tahmin geldi.

Gram Bir Ayın Ons Yedi Ayın Dibinde: Dünyaca Ünlü Bankadan Umutlandıran Altın Tahmini

Ons altın güçlü dolar ve artan tahvil getirileri ile yedi ayın en düşük seviyesine geriledi. Yatırımcılar ABD’den gelecek verilere odaklanırken dolar endeksi 106 seviyelerini korumaya devam ediyor. Gram altın fiyatları da ons altındaki gerilemeden payını alarak kritik seviyelerin altına düştü.

Abd’den Gelecek Veriler Bekleniyor

Altın pazartesi günü ons başına 1.850 doların altına düştü. Güçlü doların baskısı ve artan Hazine getirilerinin etkisiyle yedi ayın en düşük seviyelerine geriledi. Yatırımcılar ABD'de daha uzun süre yüksek bir faiz oranı senaryosu olasılığını gündemde tutuyor. Külçe altının fırsat maliyeti artarken çekiciliği azalıyor.

Bu arada geçen hafta açıklanan veriler, Fed'in tercih ettiği çekirdek PCE fiyat endeksinin ağustos ayında beklenenden daha az arttığını, ABD ekonomisinin ise ikinci çeyrekte %2,1 ile oldukça sağlam bir büyüme temposunu sürdürdüğünü gösterdi.

Gramda Değer Kaybı Sürüyor

Gram altın ise yaşanan gelişmeler sonrası son bir ayın en düşük seviyelerine geldi. 1.620 TL’ye kadar düşen altında düşüş eğilimi devam ediyor. Uzmanlar ise gram altının gelecek yıl yükselen dolar kuru ve Fed’in sıkı para politikasından vazgeçmesiyle yükseleceğini ve bu düşüşlerin alım fırsatı olacağını ifade ediyor.

Citi Altından Umutlu

ABD Merkezli Citibank analistleri de üç aylık yayımladıkları bir notta, ons altının 2023'te 1.900 dolar seviyesinde desteklendiğini belirterek, dördüncü çeyreğin başlarında ons altının dip yapabileceğini ve 2024 yılında 2.000 doların üzerine çıkabileceğini tahmin etti.