Gram Altında Tahmin Yayımlandı: 600 TL Olacağı Tarihi Verdi

Gram altın fiyatı tahmini yayımlandı. Yatırımcıların sürekli gözdesi olan, ancak son dönemlerde tahtını kripto paralara kaptıran altında yeniden yükseliş beklendiği bildirildi.

Gram Altında Tahmin Yayımlandı: 600 TL Olacağı Tarihi Verdi

Son günlerde yeniden hareketlenen altın piyasası ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Analist İslam Memiş bir açıklamada bulundu ve gram altın fiyatı hakkında dikkat çeken bir tahminde bulundu. Memiş açıklamasında gram altının geçtiğimiz gün yaşadığı sert yükselişi değerlendirdi ve yeniden bir çekilme olabileceğini, 410 ile 415 lira arasının görülebileceğini söyledi.

Dolar kurunun gram altın fiyatını artırdığını söyleyen Memiş, dolarda yaşanacak düşüşle birlikte gram altında da gerileme olacağını söyledi ve yükselişin daha sonra başlayacağını söyledi. Şuanda geçilen sürecin ciddi bir süreç olduğunu ve riskleri barındırdığını söyleyen Memiş, yarın nasıl bir piyasaya uyanılacağının bile belli olmadığını söyledi. 

Gram altının hafta başında 470 liraya kadar çıktığını söyleyen Memiş, geçen aylarda yaptığı 540-560 TL arası tahminini yükseltti. Eylül Ekim ve Kasım aylarına doğru fiyatların yükseleceği tahmininde bulunan Memiş, 540-560 TL tahminini 600 TL'ye çıkardı. 

ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz ve altın ile ilgili bugün yaptığı açıklamada vatandaşlara çağrıda bulundu ve "Ellerinde döviz ve altın bulunan vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu vatandaşlarımdan milli servetimiz olan ellerindeki döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomiye ve finansa kazandırmalarını istiyorum. Özellikle katılım finans şirketleri, müşterilerini memnun edecek getiri sunuyor. İş insanlarımıza da varlık barışından yararlanarak yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini hatırlatıyorum." dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 24 MART 2021

Piyasalardan gelen son verilere göre gram altın 441 TL seviyesinde.

Çeyrek altın 725 TL seviyesinde.

22 ayar bilezik gramı 425 TL'den işlem görüyor.

Dolar kuru 7.93 TL.

Not: Haberdeki bilgiler İslam Memiş'in tahminleridir. Yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA