Gram Altında Bir Sonraki Atağın Ne Kadar Olacağı Açıklandı

Altın piyasasında yaşanan gelişmeleri yakından takip eden yatırımcıların gözü kulağı uzmanlardan gelecek açıklamalarda. Peki altın daha da artacak mı, hangi seviyeleri görecek?

Gram Altında Bir Sonraki Atağın Ne Kadar Olacağı Açıklandı

Altın kasım ayına sert giriş yaptı. Bu haftaya kadar yükselişi devam ettiren altın fiyatları hafta başından itibaren biraz gerilemeye ve paralel bir seyir seyretmeye başladı. Peki altında yükseliş devam edecek mi, altının hareketliliğinden etkili olan faktörler nelerdir.

Konuyla ilgili Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tv100’de ki köşesinde altının bir sonraki arakta göreceği rakamı paylaştı.

İslam Memiş, Çin tarafından gelen covid kaynaklı ölüm haberleri ve salgınla beraber kapanmaların olmasının piyasaları kötü etkileyeceğini belirtti. Resesyon sürecinin hızlanacağını belirten Memiş, ihracatı olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Dolar, Altın ve Gümüşü Baskılayabilir

Doların küresel piyasalarda haftaya değer artışı ile başladığını belirten İslam Memiş, doların değer kazanmasının altın ve gümüş fiyatlarını bu hafta için baskılayabileceğini belirtti. Memiş açıklamasında, Altının ons fiyatı 1.705 dolar, gümüşün ons fiyatı 20,15 dolar seviyelerine gerileyebilir. Gram altın 1.040, gram gümüş 11,80 lira. Yükseliş trendinde ara düşüşler olacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Bir Sonraki Atakta Fiyat Ne Olacak

Bir sonraki altın atağı için “Ondan sonraki atakta ons altın 1.815 dolar, gram altın 1.090 lira. Gümüşün ons fiyatında 24 dolar, gümüşün gram fiyatında 14-16 lira aralığını takip etmek gerekli. Yani, elinde dolar bulunduran altın ve gümüş almak için fırsat kolluyorsa bu hafta fırsat yakalamış olacak” diyerek yatırımcılara uyarılarda bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /