Gram altın kanat takıp uçacak! Kuyumcular rekor bekledikleri tarihi ilk kez açıkladı

Trabzon merkezli Nevzat Kuyumculuk genel müdürü Erhan Şakar, altın fiyatına ilişkin sürpriz bir değerlendirme yaptı. Gram altının yönünü açıklayan Şakar, gram altının fiyatının son bir hafta içinde yaklaşık 100 TL arttığına dikkat çekti.

Gram altın kanat takıp uçacak! Kuyumcular rekor bekledikleri tarihi ilk kez açıkladı

Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair belirsizlik sürüyor ancak bugünkü enflasyon verilerinden gelen sinyaller, Fed'in gelecekte ne gibi adımlar atabileceği konusunda ipuçları verebilir.

Enflasyon verileri öncesi para piyasaları, Fed'in Mart ayındaki toplantısında faiz oranlarını sabit tutacağından emin olurken, Fed'in faiz indirimine başlama ihtimali Mayıs'ta %23 ve Haziran'da %70 olarak fiyatlanıyor.

"Altının fiyatı destek gördü"

Fed'in olası faiz indirimi altın fiyatlarını olumlu etkilerken, yurt içi enflasyon endişelerinin doların yükselişini desteklemesi altın fiyatlarını destekledi.

"Altının ons fiyatı artıyor"

Bu gelişmelerin ardından dün art arda dokuz işlem günü yükselişini sürdüren ve yüzde 0,2 yükselişle 2.183 dolardan kapanan ons altının fiyatı, bugün 2.178 dolardan alıcı buldu. önceki derecesinin yüzde 0,2 altında.

Gram altın kanat takıp uçacak

Altın gram cinsinden ne kadar?

Ons altın fiyatındaki sınırlı düşüşe paralel değer kaybı yaşayan gram altın fiyatı 2.000 245 TL'den satılmakta. Dün 2.251 liraya çıkarak yeni bir tarihi rekora imza atan gram altın, kapanışı 2.247 liradan yaptı.

Altın fiyatı hangi yönde gelişecek?

Bu gelişmeler üzerine Trabzon merkezli Nevzat Kuyumculuk genel müdürü Erhan Şakar, altının satış fiyatına ilişkin dikkatleri üzerine çeken bir değerlendirme yaptı. Şakar, konuşmasında "Geçen hafta altının gram fiyatının 100 TL civarında artış gösterdiği görüldü. Yabancı paralardan daha yüksek getiri sağlaması nedeniyle yatırımcılar artık altına yöneliyor" ifadelerini kullandı.

"Gram altının 3 bin 500 TL'ye ulaşacağı konuşuluyor."

Erhan Şakar, "Fiyatlar yükseldiğinde daha fazla alıcı oluyor" derken şu ifadeleri de kullanıyor: "Döviz vermek isteyenler fiyatın bir miktar artmasını umuyor. Yıl sonu veya seçim sonrasında 1 gram altının 3.500 TL'ye ulaşacağı söyleniyor."

Gram altın kanat takıp uçacak

"Araba fiyatına ulaşıldı"

Gam fiyatlarındaki günlük artışın, fiyatı neredeyse araba fiyatına ulaşan dünyaca ünlü coğrafi işaretli Trabzon hasır bilekliğini de etkilediğine dikkat çeken Şakar, altının artmasıyla birlikte Trabzon Burma'nın fiyatının da arttığını söyledi. Şakar, Trabzon örgüsünün takım olarak fiyatı kalınlığa göre değişmekte olup 300.000, 400.000 ve 500.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Fiyatlar önceki fiyatlara göre 20-30 bin TL arttı” dedi.

Altın yatırımcılarına uyarı!

"Tezgah altı" denilen yerlerde satışı yapılan kesme altının güvenilmez olduğuna dikkat çeken Şakar, şöyle konuştu:

"Güvenebileceğiniz altın almak istiyorsanız mağazadan almanızı öneririz. Orijinallik belgesi veya garantisi olmayan altınları satın almanızı önermiyoruz. Bir kuyumcu tarafından değiştirilebilir. Bir perakende satış mağazası olarak cilalı altın alıp satmıyoruz. Bu, atölyeler arasında dolaşan paradır. Yatırımcıların altın almasını ya da sözde kesme altın almasını önermiyoruz. Düşük fiyata aldanmayın ve cilalı altın satın alın. Mağazadan sertifikalı bir depozito satın almasına izin verin. Düşük fiyatlara aldanmayın ve tezgah üstü mağazalardan satın alın."