Gram altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ayyuka çıktı! Bu rakam ortalığı karıştıracak

Altın ve döviz piyasalarında meydana gelen dalgalanmalar yatırımcıların ilgisini çekiyor... Fed'in faiz kararı öncesinde belirsizlik sürerken, ekonomistler altın fiyatlarının uzun vadede yükseliş eğilimine gireceğini öngörüyor.

Gram altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ayyuka çıktı! Bu rakam ortalığı karıştıracak

Yatırımcılar ve uzmanlar altın ve döviz piyasalarındaki dalgalanmaları yakından takip ediyor. Son dönemde yaşanan jeopolitik gerilimler ve aynı zamanda ekonomik gelişmeler altına yönelik talebi artırırken, yatırımcılar bu yılın ilerleyen dönemlerinde altın fiyatlarında olası hareketleri sabırsızlıkla bekliyor.

"Fed kararı piyasaları belirliyor"

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararlarının ekonomik dengeyi ve piyasa aktivitesini doğrudan etkilediği göz önüne alındığında, yarınki toplantının sonucu son derece önemli. Bu kararların başta Türkiye olmak üzere dünya piyasalarına etkisi yakından takip edilecektir.

Altın fiyatları ile döviz fiyatlarındaki dalgalanmalar

Gram altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ayyuka çıktı

Altın piyasasında ons başına fiyat 2.000.312 dolar seviyesinde yer alıyor ancak Fed'in faiz kararı öncesindeki belirsizlik nedeniyle fiyat dalgalanıyor. Benzer şekilde döviz piyasasında da dolar, euro ve sterlinin Türk lirası karşısında değeri düştü.

- Dolar: 32,3834 lira

- Euro: 34,7006 lira

- Sterlin: 40,2453 lira

Altın fiyatları düşerken yatırımcılar yeni seviyelerin peşine düştü. Altının ons fiyatı 2.000.300 doların üzerinde seyrederken, Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı 2.000.416 TL civarında işlem görmekte. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, altın fiyatlarının kısa vadede yatay kalabileceğini ancak uzun vade sürecinde yükseliş eğilimini sürdüreceğini söylüyor. Şatıroğlu'nun tahminine göre ons altının hedef fiyatı 2.450 ila 2.500 dolar aralığında yer alırken, gram altının fiyatının 3.000 TL'ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.