Gram Altın Fiyatları Temmuz Ayının Zirvesine Ulaştı

Gram altın fiyatlarında direnç 265-268 TL olarak izleniyor.Geçtiğimiz hafta 1.452$ seviyesine yükselerek son 6 senenin zirvesini gören Ons altın, bu hafta doların küresel piyasalarda güç kazanmasının ardından 1.414 $ seviyesine geriledi. ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin Mayıs ayı itibariyle tıkanması, FED yetkililerinin Haziran ayında faiz indirimine yönelik söylemlerini arttırması, ECB tarafından daha genişlemeci politikaya gidileceklerinin açıklanması, Akdeniz'deki jeopolitik risklerin ar

Gram Altın Fiyatları Temmuz Ayının Zirvesine Ulaştı

Gram Altın Fiyatları Temmuz Ayının Zirvesine Ulaştı

Geçtiğimiz hafta 1.452$ seviyesine yükselerek son 6 senenin zirvesini gören Ons altın, bu hafta doların küresel piyasalarda güç kazanmasının ardından 1.414 $ seviyesine geriledi. ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin Mayıs ayı itibariyle tıkanması, FED yetkililerinin Haziran ayında faiz indirimine yönelik söylemlerini arttırması, ECB tarafından daha genişlemeci politikaya gidileceklerinin açıklanması, Akdeniz'deki jeopolitik risklerin artmasının ardından altın fiyatları da son senelerin en yüksek seviyelerine geldi.

Hafta içerisinde zirveden düşüş yaşayan altın, bugün ABD dolar endeksinin gerilemesinden de destek alarak 1,427$ seviyelerine yükseldi. Altın fiyatlarında yarın gerçekleşecek ECB toplantısının kısa vadede belirleyici olması bekleniyor. Türkiye'de ise yarın gerçekleşecek TCBM Para Politikaları Kurul toplantısında 300 baz puan faiz indirimine gitmesi beklentiler arasında. Dolar kuru ve ons tarafındaki yükselişle beraber Gram altın fiyatları da yükseliş gösterdi. Kısa süreli 258 TL'ye kadar gerileyerek dün yatırımcılarını 'Acaba düşüşe mi geçecek?' endişesine sevk eden gram altın gün içerisinde 252 TL'ye kadar yükselmişti. Bugün ise gram altın fiyatları 261 TL'ye kadar çıktı.  Gram altın fiyatlarında 265-269 TL bandının direnç bölgesi olarak izlendiği belirtiliyor.