Gram Altın Fiyatı Son Haftaların En Düşük Seviyesine Geldi

Fed faiz kararı öncesi piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru Fed öncesi yükselişe geçerken gram altın düştü.

Gram Altın Fiyatı Son Haftaların En Düşük Seviyesine Geldi

Gram altında son 1 ayın en düşüğü.

Faiz kararları döviz ile altın piyasasını oldukça hareketlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 'nın geçtiğimiz hafta yaptığı faiz indirimi sonrası yükselişe geçen dolar kuru ile altın fiyatları , Fed 'in faiz kararı öncesi düşüşe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Fed 'in faiz kararına 1 gün kala gram altın düşerken dolar kuru bir miktar yükseldi.

Türkiye 'de Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle piyasalar kapalı ama Asya ve Avrupa-ABD piyasaları işlemlere devam ediyor. 

DOLAR KURU

Merkez Bankası 'nın faiz indirimi öncesi 5.74 TL seviyesinde olan dolar kuru, faizi ndirimi sornası 5.78 TL 'ye kadar çıkmıştı. Önceki gün ise dolar kuru , Fed faiz beklentisi ile 5.71 TL 'ye kadar geriledi. 

Bugün ise dolar kuru 5.74 TL 'ye geldi. 

Euro kuru ise 6,35 TL 'de.

ALTIN SON AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Gram altın ise Fed faiz beklentisi sonrası hızlı düşüşe geçti. Merkez Bankası 'nın faiz kararı sonrası 280 TL 'ye kadar çıkan gram altın , faiz beklentisi sonrası düşüşe geçti ve önceki gün 275 TL seviyesine kadar geriledi. 

29 Ekim 2019 günü de gram altın düşüş eğilimini sürdürdü. Piyasalardan gelen son dakiak bilgilerine göre 273,91 TL seviyesine kadar geriledi. 

FED KARARI YARIN

Amerikan Merkez Bankası bugün ve yarın PPK toplantısını yapacak. Politika faizinde yapılacak değişimin belirleneceği toplantıda karar 30 Ekim 2019 günü TSİ 21.00 'da açıklanacak.

Bloomberg analistleri, yaptıkları açıklamada 25 baz puanlık bir indirim beklendiğini duyurdu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA