Gram altın biriktirenlere flaş tarih açığa çıktı! İslam Memiş bu kez kesin konuştu

Gram altına yatırım yapanlara kritik uyarı! O tarihe kadar işlem yapmayın.

Gram altın biriktirenlere flaş tarih açığa çıktı! İslam Memiş bu kez kesin konuştu

Finansal analist İslam Memiş, YouTube kanalında yayınladığı bir videoda, küresel borsalarda meydana gelebilecek güçlü bir satış dalgasının Borsa İstanbul 100 endeksini de etkileyebileceği uyarısında bulundu. Memiş, yatırım tavsiyesi vermediğini belirtmekle birlikte, altın, borsa ve döviz piyasalarıyla ilgili öngörülerini paylaştı.

9.000 Puan Altına Düşülürse Gümüşle Piyasaya Girilecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarına değinen Memiş, faizlerin sabit bırakıldığını ve yabancı şirketlerin TCMB'nin hamlelerini önceden doğru tahmin etmelerinin soru işaretlerine yol açtığını söyledi. Yine küresel borsalarda sert satış dalgası olursa Borsa İstanbul 100 endeksinin de bu durumdan etkileneceğini belirtti. Memiş, 9.000 puan altına sarkma durumunda ellerindeki gümüşle borsaya girmeyi düşüneceklerini söyledi.

Gram altın biriktirenlere flaş tarih açığa çıktı! İslam Memiş bu kez kesin konuştu

Memiş, döviz kurları hakkında da görüşlerini paylaştı. Dolar/TL kurunda sakin bir durum olduğunu ve Kapalıçarşı'da kur farkının resmi kura göre düşük olduğunu ifade etti. Dövizde düşüş beklentisi olmadığını söyleyen Memiş, Euro/dolar paritesinde yükseliş beklentisinin devam ettiğini belirtti.

Altınla ilgili değerlendirmelerini de paylaşan Memiş, gram altının 2500 TL seviyesinden 2450 TL'ye gerileme riski bulunduğunu fakat 2700 TL'den düşen altının tekrar yükselişe geçeceğini tahmin ettiğini söyledi. 2520 TL olan gram altın fiyatının 2550-2560 TL aralığını hedeflediğini ve 2500-2600 TL bant aralığının Fed toplantısına kadar geçerli olacağını vurguladı. Memiş, altın sahiplerinin bu gelişmelere dikkat etmelerini önerdi.