Gram Altın 440 TL Sınırından Döndü-3 Yatırım Şirketi Tahmin Yayımladı (Altın Neden Yükseliyor?)

Son dakika haberi: Altın fiyatları 440 TL sınırından döndü. 3 yatırım şirketi ise altın fiyatları için beklenen rakamları açıkladı. İşte altın fiyatlarında son durum, güncel altın fiyatları ve altın fiyatları ile ilgili yeni tahminler.

Gram Altın 440 TL Sınırından Döndü-3 Yatırım Şirketi Tahmin Yayımladı (Altın Neden Yükseliyor?)

Son dakika : Gram altın 440 TL sınırına dayandı.

Piyasalarda altın fiyatları hareketliliği devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın rekorunu yeniden kırdı ve tarihinin en yüksek seviyesine tırmandı. 

440 TL SINIRINA KADAR GELDİ

Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın , gece yarısı 438 TL seviyesine kadar geldi. Gece yarısı 440 TL sınırından dönen gram altın şu sıralar 436 TL seviyesinde seyrediyor. 

İşte gram altında yaşanan değişim grafiği:

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Son 2 aydır 6.85 TL seviyesinde olan dolar kuru önceki gün yükselişe geçti. Piyasalardan alınan verilere göre dolar kuru 6.94 TL seviyesinde işlem görüyor. 

ALTIN ONS FİYATI

Önceki gün 1920 dolar seviyesinde seyreden altının ons fiyatı bugün hızlı bir yükselişle 1955 dolara yükseldi.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın güçlü yükselişe koronavirüs pandemisi ve bunun ekonomi üzerine etkilerinden kaynaklanan endişeler sebep oldu ve yükselişler negatif reel faiz ve zayıflayan dolardan destek aldı.

Akdeniz'de gerilimin tırmanması, ABD ile Çin arasında yaşanan gerilimin artması ve corona tehlikesinin devam etmesi nedeniyle yatırımcılar güvenli liman olarak altına sığınıyor. Bu da altın fiyatlarında yükselmeye neden oluyor. 

GOLDMAN SACHS YENİ TAHMİN YAYIMLADI

İlave teşviklerin gelecek olması ile birlikte, Goldman Sachs Group Inc.,bir değerlendirmede daha bulundu. Yapılan değerlendirmede, hükümetlerin para birimlerinin değerini düşürmesi sonucu altının "son merci" para birimi haline geldiğini kaydetti ve ons başına 2,300 dolara doğru bir ralli tahmininde bulundu. Salı günü, ABD'nin 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin reel faizi önceki rekor düşük seviyenin altında kapandı.

"3 BİN DOLARI BULACAK"

Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc. ve Bank of America Corp. (BofA) ise henüz bu görüşte değil ve BofA, altının ilerleyen dönemlerde ons başına 3,000 dolar seviyesini görebileceği tahmininde bulundu.

JPMORGAN: "DÜŞECEK"

JPMorgan Chase & Co., fiyatların 2020 yılında yüzde 27 yükselmesine neden olan rallinin bu yılın ilerleyen dönemlerinde hızını kaybedeceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA