Gram Altın 44 TL Birden Düştü: Nedeni Açıklandı

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında olağan dışı hareketlilik devam ediyor. Önceki günden bu yana düşüşe geçen gram altında 44 TL 'lik değer kaybı yaşandı. Altının ons fiyatında ise 125 dolar düşüş görüldü. İşte piyasalarda son durum ve altının düşme nedeni.

Gram Altın 44 TL Birden Düştü: Nedeni Açıklandı

Gram altında büyük düşüş: İşte nedeni.

Bu haftaya yatay başlayan altın fiyatları, salı günü ile birlikte hızlı bir düşüş içine girdi. Altının ons ve gram fiyatında önceki gün başlayan hızlı düşüş bugün de devam ediyor. Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın son 24 saat içinde 47 TL değer kaybetti. 

ONS FİYATINDA 125 DOLARLIK DÜŞÜŞ

Altının ons fiyatınde yaşanan düşüşle birlikte gram altın sert düştü. Dün sabah saatlerinde altının ons fiyatı 2005 dolar seviyesinde seyrediyordu. Sabah başlayan hızlı düşüş bugün de devam etti ve altının ons fiyatı son 24 saat içinde 125 dolar değer kaybederek 1880 dolar seviyesine kadar geriledi. 

İşte altının ons fiyatında son saatlerde yaşanan değişim:

GRAM ALTINDA 47 TL 'LİK DÜŞÜŞ

Dün başlayan hızlı düşüş bugün de devam etti. 480 TL seviyesine kadar çıkan gram altın , ons fiyatında yaşanan düşüşle birlikte kısa sürede 47 TL değer kaybetti ve sabah saatlerinde 433 TL seviyesine kadar geriledi. Piyasalardan alınan son verilere göre grma altın 436 TL seviyesinde seyrediyor.

İşte gram altında yaşanan değişimin grafiği:

DOLAR KURU

Dolar kuru ise 7.21 TL seviyesinde seyrediyor. 

DÜŞÜŞÜN NEDENİ AÇIKLANDI

Birçok ekonomist, gram altındaki düşüşü aşıya bağladı. Rusya 'nın aşıyı bulduk açıklaması sonrası düşüş olduğu bildirildi. Ancak altın fiyatlarındaki düşüşün tek nedeninin bu olmadığı bildirildi. 

Önceki gün ABD 'de enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan enflasyon beklentinin çok üzerinde geldi. Öte yandan faizlerin artmasının da eklenmesi ile birlikte altının ons fiyatında hızlı düşüş meydana geldi. 

Faiz artışı sonrası gram altında düzelme düşünenler, ellerindeki altınları satmaya başladı. Kar satışlarının da hızlanması , enflasyon ve faiz etkenleri ile aşının bulunması altın fiyatlarında düşüşü hızlandırdı. 

PİYASALAR AŞIYA İKNA OLMADI

Analistler, Rusya'nın aşı açıklaması hakkında "Piyasa aşıya ikna olsaydı ABD borsaları düşmezdi ayrıca aşının açıklanma saati ile düşüşün grafikleri uyuşmuyor"  ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA