Google’dan Araç Sahiplerine Müthiş Haber Artık Daha Az Yakıt Tüketeceksiniz

Küresel çapta akaryakıt fiyatlarının yüksek seyirde seyretmesi ve dolar kurunun sürekli yükselmesi sonrası Google’dan müthiş bir hamle geldi.

Google’dan Araç Sahiplerine Müthiş Haber Artık Daha Az Yakıt Tüketeceksiniz

ABD'li Google şirketi, küresel çapta yaşanan akaryakıt fiyatlarının yükselişi nedeniyle Google Haritalara yeni bir seçenek eklemeye hazırlanıyor. Bu seçenekte gideceğiniz yere en az yakıt yakacağınız güzergah sizlere sunulacak.

Google’ın yeni özelliği sürücülerin gideceği yere en az yakıt tüketerek gitmenize imkan sağlayacak.

Google Haritalara Yeni Bir Seçenek

Bilindiği gibi Google haritalar uygulamasında bulunduğunuz konumdan gitmek istediğiniz konuma rotasyon bilgisini giriyorsunuz. Daha sonra uygulama size birkaç farklı alternatifle gideceğiniz konuma nasıl gitmeniz gerektiğini söylüyor.

Uygulamaya eklenecek yeni özellikle aracınızın hangi yakıt türünde olduğu bilgisini uygulamaya yüklüyorsunuz. ShiftDelete'in haberine göre, bu bilgiyi algoritmasına ekleyen uygulama hem en ucuz maliyetli hem de en düşük karbon salınımını sağlayacak rotayı belirleyebilecek.

Bu, halihazırda kısa olan güzergahı seçme konusundan biraz daha farklı. Örneğin 1 kilometrelik dik tırmanma rotası yerine 1,5 veya 2 kilometrelik düz bir yol daha az yakıt tüketmemizi sağlayacağı için uygulama orayı tercih etmemiz gerektiğini söyleyebilecek. Bu sayede hem daha az yakıt tüketilecek hem de tasarruf yapılabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /