Goldman Sachs'tan TL Tahmini

Dünyaca ünlü finans şirketi Goldman Sachs'ın analistleri bir rapor yayımladı ve uzun vadede TL'yi önerdi.

Goldman Sachs'tan TL Tahmini

Dünyaca ünlü finan şirketi TL alın dedi.

Dünyaca ünlü yatırım finansman şirketi Goldman Sachs bir son dakika açıklamasında bulundu. Bloomberg'de yayımlanan açıklamada ünlü yatırım şirketi, gelişmekte olan ülke varlıklarında yükseliş görüldüğünü, bu yükselişin tepe noktalara kadar yaklaştığını düşünen yatırımcılar olduğunu, bu yatırımcıların 4 önerisinden birinin TL olduğunu söyledi.  Söz konusu raporda, "Türk lirası yıllıklandırılmış olarak yüzde 15 carry getirisi ve küresel piyasalarla düşük korelasyon sunuyor" denildi

2021 yılında ve devam eden yıllarda TL'nin durumuna ilişkin bir finans şirketi daha açıklama yaptı. Goldman Sachs tarafından yapılan son dakika açıklamasında Türk Lirası'nda uzun pozisyon tavsiye edildi.

Aralarında Kamakshya Trivedi ve Caesar Maasry gibi ünlü stratejistlerinin bulunduğu ekip tarafından hazırlanan raporda, gelişen ülke varlıklarındaki yükselişin tepe noktalara yaklaştığından endişe duyan yatırımcılara dört öneride bulundu. Bu önerilerden biri de Türk lirasında uzun pozisyon açılması oldu.

Söz konusu raporda, "Genel makro görünüm gelişen ülke varlık pozisyonları için oldukça destekleyici" denildi ve bununla birlikte çok sayıda gelişen ülke varlığının tepe seviyelerine yaklaştığını belirtti.

Stratejistler, Türkiye'de politika yapıcıların sıkılaştırma yönünde önemli adımlar attıklarına ve bunun tek seferlik bir adım yerine sürdürülebilir bir politika olması gerektiğine olan ihtiyacı vurguladıklarına dikkat çekti. Raporda, "Türk lirası yıllıklandırılmış olarak yüzde 15 carry getirisi ve küresel piyasalarla düşük korelasyon sunuyor" ifadelerine yer verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA