Goldman Sachs, 2021 Altın Fiyatları Tahminini Yayımladı

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Dünyaca ünlü şirket Goldman Sachs, yayımladığı raporda altının kısa ve 1 yıllık adde geleceği seviyeler hakkında tahminlerini paylaştı. ydt

Goldman Sachs, 2021 Altın Fiyatları Tahminini Yayımladı

Dünyaca ünlü yatırım şirketinden altın tahmini.

Dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Goldman Sachs , 2021 yılının ilk aylarında, ortasında ve sonunda altın fiyatlarının ne kadar olacağı konusunda bir açıklama yaptı ve tahmini yayımladı.  Konu ile ilgili yapılan açıklamada, reflasyon hikayesinin altın 2021'de altın fiyatlarını destekleyeceğine yer verildi ve Goldman Sachs 3, 6 ve 12 aylık altın ons fiyatı hedefini 2,300 dolar olarak güncelledi.

BİRKAÇ AY DALGALI

Goldman Sachs Group Inc tarafından yayımlanan tahmin ve değerlendirmede  altın fiyatlarının önümüzdeki birkaç ayda belirli bir bant içinde dalgalı olarak seyredeceğine yer verildi. Geçen hafta 1960 dolar seviyesine kadar çıkan , hafta başındna bu yana da aşı açıklaması sonrası 1870 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı, şu sıralar 1889 dolar seviyesinde seyrediyor. Goldman Sachs'ın değerlendirmesine göre altının ons fiyatının kısa dönemde 1860 ile 1950 dolar arasında dalgalanması bekleniyor.

2021 YILINDAKİ REFLASYON HİKAYESİ

Altında birkaç ay dalgalı seyredecek diyerek değerlendirmede bulunan Goldman Sachs analistleri, 2021 yılındaki reflasyon hikayesi ile reel faizlerin düşeceğini ve bunun da altın için destek olacağını söyledi. Analistlerin değerlendirmesinde “2021 yılındaki reflasyon hikayesi kısa vadeli reel faizleri düşürerek, uzun vadeliler düşmekte zorlansa bile altın için destekleyici olacak.” ifadelerini kullandı. 

Peki Reflasyon Nedir? İşte kelime tanımı: Deflasyon veya stagflasyon tehdidi altındaki bir ekonominin genişletici para ve maliye politikalarıyla tersine çevrilerek, özellikle para arzının enflasyona yol açmayacak şekilde ölçülü bir şekilde artırılarak piyasaların yeniden dengeye getirilmesi ve fiyat istikrarının sağlanmasıdır.

Özetlemek gerekirse reflasyon, vergiler düşürülerek ve/veya faizler azaltılarak piyasayı dengeye getirmeyi amaçlar. Piyasaya para çıkmasını amaçlamaktadır. Halkın para biriktirmesinin önüne geçip para harcamaya yönlendiren bir adımdır.

FAİZLERE KARŞI DAHA DUYARLI OLUNMASI BEKLENİYOR

Doların düşüşüne karşı altının hedge olarak alındığını ifade eden şirketin analistleri, Amerikalı yatırım bankası değerli metalin kısa vadeli reel faizlere karşı daha duyarlı olmasını beklediklerini ifade etti. (Hedge nedir: Yatırımcıların zararlarını en aza indirmek için parasını başka yatırım araçlarına yatırmasıdır.)

ALTININ ONS HEDEFİ

Goldman Sachs tarafından yayımlanan altın fiyat hedefi 2,300 dolar seviyesindeydi. Son açıklamada 3, 6 ve 12 aylık hedeflerin korunduğuna yer verildi.

Spot piyasada işlem gören altının onsu Cuma günü öğle saati 1,879 dolar civarında alıcı buldu. Gram altın ise 464 TL seviyesinde.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA