Global Gayrimenkul Yatırımcıları Türkiye'ye Dönüyor!

Türkiye'deki seçim sonrası belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla emlak sektöründe canlanma yaşanıyor, küresel yatırımcılar taleplerini geri getiriyor.

Global Gayrimenkul Yatırımcıları Türkiye'ye Dönüyor!

Türkiye'de şubat başında meydana gelen iki yıkıcı deprem ve ardından gelen seçim atmosferi, piyasaların durgunluğunu sona erdirdi ve hareketlenmeyi tetikledi.

Özellikle emlak sektöründe ortaya çıkan küresel yatırımcı talebi dikkat çekiyor.

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçim sonrası Türkiye'de belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla birlikte konut satışı gerçekleştiren şirketlerin faaliyetlerinde yüzde 600'ü aşan bir canlanma olduğuna dikkat çekti.

"Aktivite yeniden başladı" Akbal, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Bu yılın ilk 5 ayı deprem ve seçimin gölgesinde geçti. Küresel yatırımcılar için bu durum oldukça riskliydi ve taleplerini beklemeye aldılar. Bu yılın ilk 4 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 7,308 konut daha az satıldı. Şimdi, talebin tekrar toparlanacağını düşünüyoruz. Ayrıca, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi gelişmekte olan şehirlerin prim potansiyeli, Paris, Londra, Berlin gibi gelişmiş ülkelerin şehirlerine kıyasla daha yüksek. Bu nedenle, dünya genelinde bir talep oluştu ve bunu hissetmeye başlayacağız."

"Ülkemizde bekleyen gayrimenkul talebi 7-8 bin aralığında"

Akbal, sadece ülkemizde bekleyen gayrimenkul talebinin 7-8 bin aralığında olduğunu tahmin ettiklerini belirtti ve önümüzdeki birkaç hafta içinde Türkiye'ye gelmesini bekledikleri 1,5 milyar dolarlık talebin olduğunu vurguladı.

"Türkiye sadece kar sağlamıyor, aynı zamanda iyi bir yaşam da sunuyor" Akbal, son yıllarda Türkiye'ye artan ilginin sadece yüksek getiriyle ilgili olmadığını, küresel yatırımcıların önemli bir bölümünün en az 2,5 ayını Türkiye'de geçirdiğini belirterek şunları söyledi:

Türkiye'ye sadece iyi bir yatırım fırsatı için gelmiyorlar, aynı zamanda iyi bir yaşam alternatifi arayışında da bulunuyorlar. Seçim sonrası belirsizliklerin ortadan kalkması, güven duygusunu pekiştirdi.