Genel Sağlık Sigortasında Yeni Dönem(GSS) Borçları Silinecek ve Ailelere Destek Verilecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı seçim sürecinde vatandaşların yüzünü güldürecek haberler vermeye devam ediyor. Son haber GSS Prim Desteği olarak karşımıza çıktı.

Genel Sağlık Sigortasında Yeni Dönem(GSS) Borçları Silinecek ve Ailelere Destek Verilecek!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sürekli iyileştirilen sosyal yardımlar, şimdi de GSS prim borcu bulunan bireyleri kapsayacak şekilde genişletildi. Bu yeni destek programı sayesinde, uygun şartları sağlayan başvuru sahiplerinin borçları silinebilecek veya yapılandırma imkanlarından faydalanabilecekler.

Çocuklar ve Gençler İçin Sigorta Prim Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım paketlerine yeni bir destek programı daha ekleyerek, ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. Bu yeni program kapsamında, 18 yaşından küçük ve eğitim hayatlarına devam eden çocukların sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak. Bunun yanı sıra, 18 yaşından büyük bireyler zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına dahil edilecek.

Çalışmayan Gençlere Yönelik Düzenleme

Lise veya dengi okul mezunu 20 yaş üstü ve üniversite mezunu 25 yaş üstü çalışmayan gençler, eskiden GSS primine tabi tutuluyordu. Artık, bu gençlerin sigorta prim borçları devlet tarafından karşılanacak. Bu destekten yararlanmak için, ailelerin gelir durumlarının yoksulluk sınırının altında olması gerekmekte ve ödemeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılacak.

GSS Prim Desteği İçin Şartlar Neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen yeni destek programında dikkate alınan şartlar şu şekildedir:

  • Başvuran kişilerin herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmaması gerekmektedir.
  • Hane içinde yaşayan her bireyin geliri, asgari ücretin 1/3'ünden daha düşük olmalıdır.
  • Başvuru için zorunlu olan kriter ise gelir testi başvurusunun yapılmış olmasıdır.

Başvuru Süreci ve Destek Ödemesi

Başvurular, ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilmektedir. Genel sağlık sigortası ödemesini karşılayamayacak durumdaki kişilerin borçlu hale gelmemeleri için, 18 yaşını doldurmadan bir ay öncesinde gelir testine tabi tutulmaları gerekmektedir. Gelir testi sonucunda prim borcunu ödeyemeyecek durumda olan kişilerin başvuruları onaylanacak ve her ay düzenli olarak destek ödemesi gerçekleştirilecektir.