Gençlere İş Kapısı Açılıyor: 890 Bin İstihdam Müjdesi

Yeni yıl içerisinde öğretmenden doktora, eczacıdan emniyet görevlisine, din görevlisinden bekçiye kadar binlerce vatandaşa iş kapısı açılacak. 2023 bütçesinde Gelecek yıl 890 bin istihdam planı yapılırken, kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa 20 bine yakın personel ataması gerçekleştirilmesi hedefleniyor. İşte kamuda yapılacak işçi alımları yönelik son dakika haberimizin ayrıntıları...

Gençlere İş Kapısı Açılıyor: 890 Bin İstihdam Müjdesi

Ocak 2023'te başlayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi ile yılbaşından itibaren emeklilik dilekçesi verecek vatandaşların sayısının 300 bini bulması bekleniyor. Emekli olacak yurttaşların yerine yapılacak alımlar ile kamuda personel alımının çok daha yüksek olması hedefleniyor.

Nakil İle ve Açıktan Atama

Bu açıdan bakıldığında bütçeden 100 milyar 403 milyon lira destek sağlanacak. Aktif işgücü programları etkin bir şekilde kullanılacak ve ihtiyaca göre kamuda açıkta ne kadar nakil yöntemi ile personel atamaları sürecek. Kamuda çalışan işçi, memur ile bütün kesimlerin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli bir şekilde yapılarak kariyer fırsatı oluşturulacak. Kamu görevlilerinin verimliliklerini arttıracak bu sınavların bütün kurumlarda yapılması öngörülüyor.

300 Bin Emeklinin Yerine Gençler Gelecek

3600 ek gösterge çalışması Ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girecek nokta AK Parti kurmayları tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre yeni yıl içerisinde emeklilik dilekçesi verecek vatandaş sayısı 300 bini bulması bekleniyor. Emekli olacak vatandaşların yerlerine gençler getirilecek. Böylelikle yıl içerisinde Ortalama 80 ile 100 bin personel alımı yapılan kamu kurum ve kuruluşlarını aranacak personel sayısı da oldukça yüksek olacak.