Genç, yaşlı tüm kadınlara bakanlık desteği! O miktarda cep harçlığı verilecek

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardım sağlanma çalışmalarına devam ediliyor. Son gelen haberlere göre bakanlık, sadece kadınlara ayda 1.000 TL tutarında düzenli yardım sağlayacağını duyurdu.

Genç, yaşlı tüm kadınlara bakanlık desteği! O miktarda cep harçlığı verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde eşi vefat eden kadınlara yönelik düzenli nakit yardımı programı hayata geçirilecek. Destekten faydalanmak isteyenler için şartları ve detayları da açıklandı.

Aile İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu yardımın "ailesinde sosyal güvencesi bulunmayan 3294 sayılı Kanun çerçevesinde yoksul olan ve son eşini kaybetmiş kadınlara yönelik olduğu" belirtildi. Başvuru yapmak isteyenlerin sadece kimlik kartlarını kullanabilecekleri vurgulandı.

"Geçen yıl yardım tutarı 500 TL iken bu yıl 1000 TL'ye çıkarıldı"

Genç, yaşlı tüm kadınlara bakanlık desteği

Başvuru koşullarını sağlayan vatandaşlar yardımlardan ne zaman yararlanacaklarını merak ediyor. Bakanlığın son açıklamasına göre ödemeler aylık olarak hesaplanacak ve iki ayda bir şeklinde hesaplara yatırılacak. Ayrıca aylık ödeme tutarı 1000TL olarak güncellenmiştir.

Resmi nikahlı olan eşini kaybeden ve aynı zamanda da 3294 sayılı Kanun anlamında sıkıntı yaşayan kadınların söz konusu yardımdan yararlanabileceği açıklandı. Yardım başvurularının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerekmektedir.