Geliri Düşük Olanlar Dikkat: Devletten 900 TL Yardım

Devlet, birçok vatandaşa destek ödemeleri yapıyor. Farklı başlıklar altında yapılan destek ödemelerinde eğitim gören çocuğu olanlara, gıda yardımı olanlara, kirasını ödeyemeyenlere, evini yaptıracaklara, tamir ettireceklere yapılan destekler yazımızda.

Geliri Düşük Olanlar Dikkat: Devletten 900 TL Yardım

Devletten gıda, kira yardımları.

Koronavirüs vakaları sonrası birçok vatandaş ilk dönemde işsiz kaldı. İşten çıkarma yasağının getirilmesi sonrası birçok işçi de ücretsiz izne ayrıldı. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar kaymakamlıklar ve SYDV 'ler aracılığıyla yapılan ödemeleri destekleri araştırmaya başladı. Devlet ,kirasını ödeyemeyenlere , gıda ihtiyaçlarını karşılayamayanlara destek ödemeleri yapıyor.  Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda kaymakamlıklar tarafından yapılan ödemelere yer verdik.

KİRA YARDIMI

Devlet , vatandaşlara kira yardımı yapıyor. Kirasını ödeyemeyen vatandaşlara kira yardımında bulunuyor. Başvurular Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ' na yapılmaktadır.

Kurumlar, vakıflar ve SYDV'ler vatandaşlara hem gıda hem kira yardımı yapıyor. İşte kurumlar;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
Belediyeler
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL' ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)
Sivil Toplum Kuruluşları
Özel Vakıflar ve dernekler

MADDİ GELİRİ OLMAYANLARA VE DÜŞÜK OLANLARA YARDIM

Çocuğu anaokulu, ilköğretim, lise veya üniversitelerde okumakta olan ve ihtiyaç sahibi olan ailelere yardım ediyor. Çocukların eğitim hayatının sekteye uğramaması için  yapılıyor. Takvim Gazetesi 'nde yer alan habere göre ödemeler şu şekilde:

Anaokuluna giden çocuklar için 500 TL,

İlköğretim öğrencileri için 750 TL,

Liseye gidenler için 800 TL

Üniversite öğrencileri için de 900 TL

EVİNİ TAMİR EDECEKLERE EV YAPACAKLARA DESTEK

Öte yandan evi hasarlı olan ,tadilat gerektiren vatandaşlara da sadece evlerinin tadilatında kullanmaları şartı ile destek ödemeleri yapılıyor.  Öte yandan ev yaptıracak vatandaşlara da destek sağlanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaca göre 15, 20 ve 25.000 TL'ye kadar destek verilmektedir. Bireyler aynı şekilde T.C. kimlik numarası ve dilekçe ile vakıflara başvuru yapmalıdır.

DEVLETTEN 1000 TL

Devlet, vatandaşlara 1000 TL ödeme yapıyor. Başvuru sayfası için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA