Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hayata Geçirilecek!

18-29 yaş aralığındaki kadınların sosyal ve ekonomik yönden güçlenmesi daha aktif olması hedefleniyor.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hayata Geçirilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim ve istihdama katılmak isteyen 18-29 yaş arasındaki kadınları güçlendirmek ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak için Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi başlatacak.


Türkiye İstatistik Kurumu, işgücüne dahil olmayan genç nüfusta yer alıp eğitimine devam etmeyen nüfus için  NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamdaki Gençlere) tanımlaması kullanıyor. Burada  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, NEET olarak tanımlanan 18-29 yaş arasındaki kadınlara bir fırsat için proje başlattı. Projenin diğer ayağında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Sabancı Vakfı bulunuyor.


Projenin 3 yıl sürmesi hedefleniyor.Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Mardin, Trabzon ve Van olmak üzere 11 pilot il belirlendi. İlk etapta Adana, Diyarbakır ve İzmir'de 18-29 yaş arasındaki kadınların eğitim durumları, neye ihtiyaçları olduğu, iş ya da eğitimi ile ilgili kurslara gidip gitmediği gibi bilgilere ilişkin saha araştırmaları yapılacak. Araştırma sonucunda, "NEET kadınlarının" becerilerinin ve istihdam olanaklarının iyileştirilmesi için farkındalık ve mesleki eğitimler verilecek. Proje kapsamında dijital bir portal da oluşturulacak. Portalda, Türkiye'de "NEET kadınların" faydalanacağı içeriklerle zengin ve NEET konusunda en kapsamlı bilgilerin yer aldığı bir alan oluşturulacak.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, proje ile ilgili değerlendirmesinde Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi'ni önemsediklerini belirtti. Projenin hedef kitlesinin 18-29 yaş arası kadınlar olduğunu kaydeden Bakan Yanık, "Yaş olarak son derece dinamik bir yaşta ve istihdama katıldığında çok verimli olabilecek bir grubun atıl kalmasına gönlümüzün razı olması mümkün değil." ifadelerini kullandı.