Gabar Dağı'nda Petrol Bulundu

Terör örgütü PKK'dan temizlenen bölgede yer altındaki zenginlikler yavaş yavaş keşfedilmeye başlandığı nokta alan taramaları esnasında keşfedilen Gabar Dağı'nda günlük 5.000 varil petrol üretimi gerçekleştiriliyor. Güvenlik güçlerimizin Uzun yıllardan beri dili terörle mücadelesi başarıyla sürüyor. Çok önemli ölçüde yol kat edilen terör mücadelesinde artık bir dönem operasyonların düzenlendiği bölgelerde huzur ve kardeşlik hakim. Bunun üzerine Şırnak'ın tamamen terörden temizlenen Gabar ve

Gabar Dağı'nda Petrol Bulundu

Petrol Fışkırdı


Milli ve yerli imkanlarla kendi enerjisini karşılamak amacıyla hareket eden Türkiye'nin alan taramaları da olumlu sonuç vermeye başladı. Bu açıdan bakıldığında adını Şehit bomba imha uzmanı Esma Çevik'ten alan bölgede, 2019 senesinde çalışmalara başlayan ve 2020 senesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı sondaj çalışmaları neticesinde güzel gelişmeler yaşandı ve petrolü bulundu. 


Günlük Üretimin 10 Bin Varili Üzerine Çıkması Hedefleniyor 

Yer altında bulunan zenginliklerin yeryüzüne çıkarıldığı bölgede Petrol sahasındaki 14 kuyuda faaliyetlerin sürdüğü açıklandığı nokta ortalama günlük 5000 varil petrol üretimi gerçekleştirildiği kaydedilirken Diğer taraftan artan kuyu sayısı ile beraber günlük üretiminin 10 bin varilin üzerine çıkması hedefleniyor.