Flaş İddia: İNG Bank Türkiye'den Çekiliyor

Bir bankanın daha Türkiye 'den çekileceği iddia edildi. Haber Bloomberg tarafından verildi. Söz konusu iddiada İNG Bank 'ın Türkiye şubeleri için rakip bir banka ile masaya oturduğu bildirildi.

Flaş İddia: İNG Bank Türkiye'den Çekiliyor

Flaş: ING Bank Türkiye 'den çekiliyor iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Bloomberg 'in son dakika olarak aktardığı bilgide , bir dev bankanın daha Türkiye'den çekileceği bildirildi.

HSBC BANK ÇIKACAK DENİLDİ

Geçtiğimiz ay HSBC Bank 'ın Türkiye 'den çekilmek için harekete geçtiği ve bankanın Türkiye '!de bulunan şubelerini devretmeyi planladığı bildirildi. Bu karar sonrası bir banka hakkında daha açıklama geldi. 

UNİ CREDİT TÜRKİYE'DEN ÇIKACAK

Geçtiğimiz günlerde Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı Uni Credit Türkiye'den çıkma kararı almıştı. Geçen ay Reuters'ta yayınlanan bir haberde HSBC'nin Türkiye'den çıkmayı değerlendirdiği iddia edilmişti. HSBC dünya genelinde 35 bin kişiyi işten çıkarma kararı almıştı.

Türkiye' de faaliyet gösteren en büyük 12. banka olan ING Bank 'ın Türkiye birimini satmayı değerlendirdiği iddia edildi.

Bloomberg'de yer alan ve konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan son dakika haberinde, ING Türkiye birimini satmak için hazırlanıyor.  Söz konusu görüşmeler kapsamında yerli bir rakiple de masaya oturulduğu ve devir için görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor. Satış için nihai karar henüz verilmedi ancak kısa sürede bu konuda kararın gelmesi bekleniyor. 

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar bankanın potansiyel alıcılar ile görüşme yaptığını söyledi. Görüşülen firmalardan birinin rakip bir firma olduğu da haberde yer alan bilgiler arasında.

ING, finans sektöründe hizmet eden Hollandalı ING Grubu'nun sahibi olduğu, merkezi Hollanda'da bulunan bankanın Türkiye'deki kolu. 14 Aralık 2007'de ING Grubu Oyak Bank'ın bütün hisselerini satın aldı ve ING Bank Türkiye 7 Temmuz 2008 tarihinde faaliyetlerine başladı. 2019'da adı ING olarak değiştirdi. 2019 yıl sonunda ING Türkiye'nin konsolide aktif toplamı 65,4 milyar TL, vergi öncesi kârı ise 1 milyar 976 milyon TL oldu. Şube sayısına göre Türkiye'nin 15. büyük bankası olan ING Bank, 63 ilde toplam 219 şube ile faaliyet gösteriyor.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA