Flaş Haber: Gram Altın İçin Kritik Tahmin Yayınlandı

Gram altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Prof. Dr. Murat Ferman yaptığı son dakika açıklamasında gram altında yaşanabilecek ters takla durumu için uyarıda bulundu.

Flaş Haber: Gram Altın İçin Kritik Tahmin Yayınlandı

Gram altın tahmini geldi.

Cnn ekranlarında yayınlanan Parametre adlı programa katılan Prof. Dr. Murat Ferman, ekonomi gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi. Programda altın fiyatları ile ilgili konuian ve gram altın fiyatı konusunda vatandaşları uyaran Ferman,  "Gram altın konusunda ters takla durumu olabilir. Burada çok dikkat etmek gerekiyor. Altın fiyatı ons bazında ve Dolar - TL kuruna bağlı olarak dengelenir. Yani dünyada altın fiyatları düşerken Dolar - TL paritesindeki gelişmelere göre bizde ters ilişkiler yaşanabilir." dedi.

Beykent Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Ferman açıklamasının devamında bu dolaylı ilişkiye dair detayları aktardı. Ferman, "Bu dolaylı ilişkiye çok dikkat etmek gerekiyor. Bu şuna benziyor. Ben sizinle konuşmuyorum ama bir üçüncü arkadaş vasıtasıyla iletişimi sürdürüyorsak, orada bazı yanlış anlaşılmalar ve gecikmeler olur. Bu önemlidir." dedi.

CUMHURİYET-YARIM VE ÇEYREK ALTIN

Altın cinslerine de değinen Ferman, "Bir de özellikle Cumhuriyet altını, yarım veya çeyrekte alım satım arasında bir takım farklılıklar olduğunu biliyoruz. İstenilen likidite bulunmayabilir. Buna özellikle Mehmet Ali Yıldırımtürk çok dikkat etmişti. Yani piyasanın sürebilmesi için alırken de, satarken de oyuncuların likit olması ve istekli olması lazım." dedi.

KAPALI ÇARŞI ALTIN KAPANIŞ FİYATLARI

Alış Satış
Külçe Altın Gr.) 278,40 278,60
Cumhuriyet Ata 1.835,00 1.856,00
22 Ayar Bilezik 254,00 258,00
Tam Ziynet 1.793,00 1.813,00
Yarım Ziynet 897,00 907,00
Çeyrek Ziynet 449,00 454,00

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA