Flaş Haber: Dolar ve Çeyrek Altın Fiyatlarında Yeni Rekor Geldi (Neden Yükseliyor , Tahminler Yorumlar)

Dolar ile çeyrek ve gram altın fiyatlarında bir rekor daha geldi. Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre döviz kuru ile altın fiyatlarında bir rekor daha kırıldığı görüldü. Peki dolar ile altın fiyatları neden artıyor? Artış devam edecek mi? İşte piyasalarda son durum.

Flaş Haber: Dolar ve Çeyrek Altın Fiyatlarında Yeni Rekor Geldi (Neden Yükseliyor , Tahminler Yorumlar)

Son dakika: Dolar ve gram altında sert yükseliş.

Piyasalar yeni haftaya başladı. Yeni haftanın ilk gününde ise piyasalarda yukarı yönlü hareketlilik dikkatleri çekti. Geçen haftayı 8.34 ile kapatan dolar kurunda yeni rekor seviye geldi. Doların yanı sıra gram altın ile euro kurunda da yükseliş başladı. 

DOLAR TL NE KADAR OLDU?

Geçen haftayı 8.34 ile kapatan dolar kuru, yeni haftaya yükselişle başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 8,42 TL seviyesine kadar çıktı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. İşte dolar kurunda son saatlerinde yaşanan yükselişin grafiği:

EURO TL NE KADAR?

Piyasalardan gelen son verilere göre Euro kurunda da rekor seviye geldi. Öğle saatlerine doğru yükseliş trendine giren Euro kuru 9,81 TL'yi gördü. İşte yaşanan yükselişin grafiği:

GRAM ALTIN KAÇ TL OLDU?

Gram altında sabah saatlerinde bir artış görüldü ve 511 TL'yi gören gram altın, tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. İşte gram altında yaşanan yükselişin grafiği:


Kaynak: Altin in

ÇEYREK ALTINDA REKOR

Piyasalardan gelen son verilere göre çeyrek altın 830 TL ile rekor kırdı.

DOLAR VE ALTIN TAHMİNİ

ABD Başkanlık seçimleri için saatler kala yatırımcıların güvenli liman için altın yerine doları tercih ettiği bu nedenle dolar kurunda yükseliş görüldüğü bildirildi.  Standard Chartered Bank bir açıklamada bulundu ve altında makro bir düşüşün hala mümkün olduğunu, Biden seçilirse bunun yerini yükselişe bırakacağı tahmininde bulundu.  HSBC Securities baş değerli metaller analisti James Steel, “Seçimlere kadar değerli metallerin çok volatil olacağını düşünüyoruz. Riskten kaçınma beklentilerindeki yükseliş doları destekleme eğiliminde, bu da altın ve gümüşü zayıflatıyor. Bizse bunun sadece bir süre devam edeceğini düşünüyoruz. Artan koronavirüs vakalarına dair endişeler ve seçimlerle birlikte, altın ve gümüşün hala volatil kalacağını fakat güvenli liman talebinden daha fazla destek bulacağını düşünüyoruz.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA