Flaş Haber: Dolar ve Altında Hızlı Düşüş

Son dakika haberi: Dolar kuru ile gram altın fiyatlarında düşüş haftanın son işlem gününde hızlandı. Piyasalardan alınan son verilere göre altın fiyatları kısa sürede 10 liraya yakın değer kaybederken dolar kurunda da düşüş görüldü.

Flaş Haber: Dolar ve Altında Hızlı Düşüş

Haftanın son işlem gününde gram altın ve dolar altında hızlı düşüş.

Hftanın son işlem gününde piyasalar kapanışa doğru hareketlendi ve Türk Lirası , Dolar karşısında değer kazandı. Gündüz saatlerinde 7.75 TL seviyesine kadar çıkan dolar kuru , akşam saatlerinde düşüşe başladı. Öte yandan gram altında da düşüş görüldü.

DOLAR KURU

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 7.75 TL seviyelerindeyken öğle saatlerinde düşmeye başladı ve az öcne 7.661 TL seviyesine kadar geriledi. Daha sonra bir miktar yükselen dolar kuru , 7.63 TL seviyesinde işlem görüyor. 

EURO KURU

Edinile son dakika bilgilerine göre gündü 9.55 TL seviyelerine kadar yükelen Euro kuru da düşüşe geçti ve 9,35 TL'ye kadar geriledi.

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ

Dolar kuru ile birlikte altın fiyatlarında da düşüş görüldü. Dün 1895 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı bugün 1883 dolara kadar geriledi. Gündü 470 liraya kadar yükselen gram altın ise dolar kurunda ve ons fiyatında yaşanan düşüşle birlikte  461 TL seviyesine kadar geriledi.

ÇEYREK ALTINDA DÜŞÜŞ

Gram altında yaşanan düşüşle birlikte çeyrek altın 765 lira seviyesinden 755 liraya kadar geriledi. 

Cumhuriyet altını 3 bin 13 lira.

Yarım altın 1510 lira.

14 ayar bilezik gramı 300 lira

22 ayar bilezik gramı 433 lira.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam , altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: "Fed, faizleri artırma ve varlık alım programını kısa vadede azaltma niyetinde olmadığı konusunda gayet açıktı ve taahhüt edilenden daha uzun süre bu programlara devam edeceğini belirtti. Önümüzdeki yıllarda bir sıkılaşma beklenmezken bu doların aleyhine ve altının ise lehine gözüküyor."

IG Asia Piyasa Stratejisti Jingyi Pan ise şu değerlendirmede bulundu:  "Destekleyici Fed ve zayıflayan dolar altının yükselmesinde etkili oldu. Fazladan bir mali teşvik paketi ve doların zayıf kalmaya devam etmesi altını dönemsel olarak destekleyecektir."