Flaş Haber: Çeyrek ve Gram Altın Fiyatları Fırladı (Neden Yükseliyor Tahminler Yorumlar Cumhuriyet , 22 Ayar Bilezik Fiyatı))

Piyasalardan son dakika haberi geldi. ABD borsalarının açılması sonrası altının ons fiyatında yükseliş görüldü. Kısa sürede yaşanan yükselişle birlikte gram ve çeyrek altın fiyatlarında da sert yükseliş görüldü.

Flaş Haber: Çeyrek ve Gram Altın Fiyatları Fırladı (Neden Yükseliyor Tahminler Yorumlar Cumhuriyet , 22 Ayar Bilezik Fiyatı))

Son dakika : Gram altında tarihi rekor.

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Koronavirüs pandemisinde riskin devam etmesi, ikinci dalga endişesinin tüm dünyada daha da artması nedeniyle artışa geçen altın fiyatlarında bugün bir rekor daha geldi. 

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatları ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında koronavirüs pandemisinin büyümeyi olumsuz etkilemesi ile altın fiyatlarında rekorların art arda geldiğine yer verildi. Altın destekli ETF'lere yoğun girişlerden destek aldı. altındaki yükseliş, ekonomik yavaşlama ile mücadele için uygulamaya koyulan teşviklerin paraların değerlerini düşürmesinden ve enflasyonu yükseltmesinden de güç alıyor. 

Öte yandan artan jeopolitik gerilimlere, ağırlaşan kamu borçlarına ve yüksek seviyelerdeki hisse senedi değerlemelerine de dikkat çekildi.

ONS FİYATI NE KADAR?

Altının ons fiyatında yükseliş az önce başladı. ABD borsalarının açılması ile birlikte yükselişe geçen altının ons fiyatı 1988 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

İşte altının ons fiyatında yaşanan yükseliş:

GRAM ALTIN

Gram altın fiyatlarında ons fiyatı ile birlikte yükseliş başladı. Piyasalardan alınan verilere göre altının gram fiyatı 445 TL seviyesine kadar yükseldi. İşte yükselişin grafiği:

ÇEYREK ALTIN

Kapalı çarşıdan alınan son dakika verilerine göre çeyrek altın 716 TL alış 721 TL satış .

Cumhuriyet altını ise 2925 TL 'den alınıp 2946 TL 'den satılıyor.

22 ayar bilezik gram alış fiyatı 405 TL , satış fiyatı 409 TL.

Tam altın fiyatı 2858 TL alış , 2878 TL satış.

Yarım altın fiyatı 1429 TL alış, 1439 TL satış.

Vadeli altın kontratları ons başına 2,000 dolar seviyesini aşmış olsa bile, yükselişin devam edebileceği ve bu yükselişin kaydadeğer boyutta olabileceğine ilişkin çok fazla tahmin var. Goldman Sachs Group Inc., yatırımcıların "yeni bir rezerv para arayışında" olmaları ile birlikte 2,300 dolara tırmanabileceği öngörüsünde bulunurken, RBC Capital Markets rallinin yüzde 40 ihtimalle 3,000 dolara kadar sürebileceği tahmininde bulundu.