Flaş Haber: Altın Fiyatları Fırladı (Neden Yükseliyor , Tahmin ve Çeyrek-Cumhuriyet Fiyatları)

Son dakika haberi: Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram ve çeyrek altın, tarihinin en yüksek seviyesine kadar çıktı.

Flaş Haber: Altın Fiyatları Fırladı (Neden Yükseliyor , Tahmin ve Çeyrek-Cumhuriyet Fiyatları)

Son dakika : Gram altın rekor kırdı.

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın hızlı bir yükselişle tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 

DÜN GECE REKOR KIRMIŞTI

Önceki gece 389 TL seviyesine kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gören gram altın , sabah saatlerinde bir miktar düşmüştü. 387 TL seviyesine gerileyen gram altın , az önce yeniden yükselişe geçti. 

TARİHİ REKOR

Piyasalardan edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın 390 TL sınırını geçerek 392,30 TL seviyesini gördü ve tarihinin en yüksek seviyesine yükseldi.

İşte gram altında son saatlerde yaşanan değişim grafiği :

ÇEYREK ALTIN REKOR KIRDI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre çeyrek altın da rekor kırdı.  Çeyrek altın 626 T L'ye alınıp 631 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını 2555 TL 'ye alınıp 2576 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 354 TL alış , 358 TL satış.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Korona nedeniyle ekonomik hasarın merkez bankaları ve hükümetleri teşvikleri artırmaya zorlaması ve bunun da para birimlerinin değer yitireceğine ilişkin endişeleri artırması sonrası yedi yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Risk varlıklarındaki mevcut sıçramanın, ülkelerin kısıtlamaları gevşetmesi ve bunun da ikinci dalga enfeksiyon riskini artırması ile birlikte çözülebileceği endişeleri var. Yatırımcılar ayrıca ABD ile Çin arasında yeniden artan gerilimi de yakından takip ediyor.

AxiCorp Ltd. baş piyasa stratejisti Stephen Innes, altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirme açıklamasında, "Risk dengeleri halen altından yana," dedi ve "Hızlı para, salgının ikinci dalgasının ilk işaretinde gelmeye hazır. ABD-Çin ilişkilerinin kötüye gitmesinin fiyatlardaki düşüşte altına destek sağlayacağı düşüncesi var" dedi.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık 'ın altın tahmini ise şu şekilde: