Flaş Haber: 2 Günde Fiyatına Yüzde 100 Zam Geldi

Son haftalarda döviz kurları ciddi şekilde yükselmeye başladı. ABD ile girilen ekonomik savaş nedeniyle döviz kurları kısa süre içinde ciddi şekilde yükseldi. Kurların artması ile birlikte Türkiye 'de tüketim mallarının fiyatları da artmaya başladı.

Flaş Haber: 2 Günde Fiyatına Yüzde 100 Zam Geldi

Kısa sürede doğalgaz,, elektrik ve birçok şeye art arda zamlar gelirken, giyim ve diğer tüketim mallarının fiyatlarına da ciddi zam geliyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre mağazalar, döviz kurlarının sürekli olarak artmasına daha fazla dayanamadı ve zam yapmaya başladı.

Piyasaların kapalı olduğu bayram tatili sürecinde ürün fiyatlarına ciddi zamlar geldi. çalışanlar etiket değiştirmek için saatlerce mesai yaptı. Çok katlı bir mağazalar zincirinin içinde bulunan spor departmanında çalışmakta olan satış elemanı, son dönemlerde gelen zam ile ilgili açıklamada bulundu.

Zamlarla ilgili konuşan görevli, "Raftaki mevcut ürünlere bize gelen talimatla zamlı fiyat etiketlerini yapıştırıyoruz" dedi. Sadece hazır giyim değil, kozmetik, mobilya, teknoloji ürünlerine gelen zamlar da vatandaşı isyan ettirdi. Vatandaşlar alış verişleri erteliyor.

Çocuğuna oyuncak almak için girdiği mağazada fiyatlar karşısında büyük şok geçirdiğini anlatan iki çocuk sahibi bir baba ise zamlardan isyan etti. Oyuncak fiyatlarına gelen zamla ilgili konuşan baba, "2 gün önce 100 lira olan bir oyuncağın 200 liraya çıkmasına inanamadık. Üstelik ürün yeni de değil. Bu insafsızlık" dedi. Çanta almak için bir spor markanın standına giden vatandaş ise, "Rafta bayramda 152 liraya görüp almayı planladığım çanta 353 lira olmuştu. Çalışanlar aynı çantanın birinde fiyatı değiştirmeyi unutmuşlar. 'Bu şansına kalmış. Eski fiyattan satalım sana ama sonra bu fiyat olmayacak' uyarısı yaptılar" ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com | Ankara