Flaş: Gram-Çeyrek ve Ons Altın Fiyatı Hızlı Düşüşe Geçti (Neden Düşüyor , Tahminler)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında hızlı şekilde düşüş başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın kısa sürede 8 TL değere kaybederken ons 32 dolar düştü.

Flaş: Gram-Çeyrek ve Ons Altın Fiyatı Hızlı Düşüşe Geçti (Neden Düşüyor , Tahminler)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında hızlı düşüş.

Piyasalardan son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altında hızlı düşüş yaşandı. Sabah saatlerinde 489 TL seviyesine kadar yükselen gram altın, Türkiye 'de piyasaların kapanmasına yakın saatlerde düşüşe geçti.

SABAH GRAM ALTIN NE KADARDI?

Önceki günü 487 TL seviyesinden kapatan gram altın , bugün sabah saatlerinde bir miktar yükseldi ve 489 TL seviyesine kadar geldi. 490 TL sınırına dayanan gram altın daha sonra düşmeye başladı.

AKŞAM SAATLERİNDE DÜŞÜŞ BAŞLADI

489 TL seviyesine kadar çıkan gram altın, piyasaların kapanmasına yakın saatlerinde hızlı şekilde düşmeye başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın , dakikalar içinde 8 TL birden düştü ve 481 TL seviyesine kadar geriledi. İşte gram altın fiyatında yaşanan düşüşün grafiği:

ONS FİYATINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Gündüz saatlerinde 1923 dolar seviyesine kadar çıkan altının ons fiyatı, akşam saatlerine doğru hızlı şekilde düştü ve 1892 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Kısa sürede 32 dolarlık değer kaybı yaşayan altının ons fiyatı , şu sıralar 1991.44 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

ÇEYREK ALTIN

Gram altının 489 TL 'ye kadar çıkması ile çeyrek altın 800 TL sınırına kadar geldi. Ancak yaşanan düşüş sonrası çeyrek altın 785 TL 'ye geriledi.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya, "Altın, ABD teşvik paketine ilişkin kilitlenmenin seçimlerden sonraya sarkabileceği beklentisi ile yükselmeye devam etmeli," dedi ve "Kuzey yarıküre Kovid ile mücadelede zorluk çekiyor ve bu durum mali teşviğin gelmekte olduğu anlamına geliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, bir son dakika açıklamasında bulundu ve  "Altın, Cuma günkü yaklaşık yüzde 2'lik sağlam yükselişinin ardından ve 50 günlük hareketli ortalama seviyesine yaklaşması ile birlikte soluklanıyor. Doların yönü muhtemelen altın için temel belirleyici olacak," dedi.

Lee açıklamasında, "Eğer geçerse, ABD mali teşvik paketi altının tekrar 2,000 dolar seviyesine ulaşmasına yol açabilecek temel katalizör olabilir. altında orta ila uzun vadede yukarı yön beklentimiz sürüyor" dedi.

DOLAR KURU NE KADAR?

Dolar kurunda yükseliş yaşandı. Gündüz saatlerinde 7.87 TL 'de olan dolar, 7.92 TL 'ye yükseldi.

Euro kuru ise 9,30 TL 'den işlem görüyor.

Sterlin 10,27 TL.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA