Flaş: Gram Altın Fiyatında Dakikalar İçinde Hızlı Düşüş

Son dakika haberi: Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından gram altında hızlı düşüş yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altında dakikalar içinde 7 TL 'lik değer kaybı oldu.

Flaş: Gram Altın Fiyatında Dakikalar İçinde Hızlı Düşüş

Son dakika : Gram altında sert düşüş.

Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından gram altında sert düşüş yaşandı. Gün içinde yükske seviyede seyreden gram altın piyasaların kapanmasının ardından hızlı şekilde düşmeye başladı. 

Gram altının yanı sıra dolar kurunda da düşüş yaşandı. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gündüz saatlerinde 7,95 TL seviyesinde olan dolar kuru, akşam saatlerinde düşüşe geçti ve 7,90 TL 'ye geriledi.

Merkez Bankası tarafından açıklanan tahminde dolar kurunun yıl sonunda 7.90 TL olacağına yer verildi. 

EURO KURU

Gündüz saatlerinde 9.30 TL seviyesinde olan euro kuru, akşam saatlerinde 9.25 TL seviyesine geriledi.

GRAM ALTIN

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altında 7 TL 'lik düşüş yaşandı. Sabah saatlerinde 489 TL 'de olan gram altın , az önce yaşanan düşüşle 482 TL 'ye kadar geriledi. Dakikalar içinde gerileyen gram altında grafik şu şekilde:

ONS FİYATI

Piyasalardan alınan son verilere göre onsfiyatı 1898 dolar seviyesinde.

Altın Ekim ayında şimdiye dek, teşvik paketinin 3 Kasım'daki başkanlık seçimi öncesi geçip geçmeyeceğine ilişkin belirsizlik ortamında dar bir bantta seyretti. 

Singapur'da Phillip Futures Pte emtiadan sorumlu kıdemli yönetici Avtar Sandu, "Piyasa beklentilerinin ABD teşvik müzakerelerinden parça parça gelen haberlerle değişmesi ve başkanlık seçimlerinin yaklaşması ile birlikte, yeni teklifler ya da müzakerelerden çekilmeler seçimler öncesi sadece bir vitrin düzenlemesi olabilir," dedi ve "Değerli metaller traderları ve diğer finans piyasası oyuncularının endişeleri, seçimlerden sonra, ikinci mali teşvik paketinin büyüklüğüne ilişkin" şeklinde görüş bildirdi.

ATA ALTIN

  • Alış: 3.231,70
  • Satış: 3.250,60

CUMHURİYET ALTIN

  • Alış: 3.215,00
  • Satış: 3.265,00

ÇEYREK ALTIN

  • Alış: 780
  • Satış: 785

TAM ALTIN

  • Alış: 3.112,86
  • Satış: 3.173,00