Flaş: Dolar ve Altın Yeniden Yükselişe Geçti-İşte En Son Durum

Son dakika haberi: Döviz kuru ile altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Ticaret savaşlarında yeni hamlelerin gelmesi sonrası gram altın , düşüşü sonlandırdı ve yeniden yükselişe geçti.

Flaş: Dolar ve Altın Yeniden Yükselişe Geçti-İşte En Son Durum

Gram altın yeniden yükselişe geçti.

Piyasalardan son dakika haberleri geldi. Edinilen bilgilere göre altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. 

DÜN REKOR KIRDI

Önceki gün 276 TL seviyesine kadar yükselen gram alttın, akşam saatlerinde yükseliş trendini sonlandırdı ve düşüşe geçti. Akşam 267 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , sabah saatlerine de bu seviyede başladı.

14 Ağustos 2019 günü saat 15,25 itibariyle gram altın yeniden yükselişe geçti. 

TİCARET SAVAŞINDA YENİ HAMLE

ABD ile Çin arasında ticaret savaşları devam ediyor. Art arda gelen misillemeler , döviz kurunu ve altın fiyatlarında dalgalanmalara neden oluyor. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, bazı ürünlerin vergi listesinden kaldırılacağını belirtirken dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarına ilişkin ek vergi uygulamasının 15 Aralık'a kadar erteleneceğini duyurdu.

Trump, New Jersey'de konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çin'in ABD ile bir ticaret anlaşması yapmayı çok istediğini ifade etti.

Çinli yetkililerle yaptıkları son görüşme ile ilgili Trump, "Çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Bizden tarım ürünleri alacaklarını söylediler ancak şu ana kadar bu konuda beni hayal kırıklığına uğrattılar. Söylediklerini yapmadılar ya da ertelediler diyelim." dedi.

ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Sabah saatlerinde 267 TL seviyesine kadar düşen gram altın öğle saatlerinin ardından yeniden yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın 273 TL seviyesine kadar yükseldi. 

Çeyrek altın fiyatları , Türkiye 'de piyasaların kapalı olması nedeniyle henüz güncellenmedi. Gram altın 263 TL seviyesinde seyrederken çeyrek altın 421 TL 'ye alınıp 430 TL 'ye satılıyordu. 

Çeyrek altın fiyatları 15 Temmuz günü saat 12.30 'da güncellenecek.

DOLAR KURU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kuru da altın fiyatları ile paralel olarak yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 5.57 TL seviyesinde olan dolar kuru saat 15.25 'te 5.61 TL seviyesine kadar yükseldi. 

Euro kuru ise 6,27 TL 'den işlem görüyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA