Flaş: Dolar Kuru Yeniden Yükselişe Geçti (Gram Altın, Ons ve Dolar/TL'de Güncel Veriler Tahminler)

Türkiye'de bugün piyasalar kapalı. Ancak Asya ve Avrupa piyasalarının işlemleri devam ediyor. Piyasaların yurt dışında açılması ile birlikte dolar kurunda artış başladı. İşte dolar kurunda yaşanan son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Flaş: Dolar Kuru Yeniden Yükselişe Geçti (Gram Altın, Ons ve Dolar/TL'de Güncel Veriler Tahminler)

Dolar kurunda yükseliş yeniden başladı.

Türkiye'de piyasalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kapalı. Ancak asya ve Avrupa piyasaları işlemlere başladı. İşlemlerin başlaması iel birlikte önceki gün kapanışta düşüşe geçen dolar kuru yeniden yükselişe başladı. Dün kapanışta 8,23 TL seviyesine gerileyen dolar kuru , bugüne yükselişle başladı ve kısa sürede 10 kuruş değer kazandı.

DOLAR VE ALTINDA REKOR DÜN GELDİ

Önceki gün piyasalar oldukça hareketliydi. Sabah saatlerinde güne yatay başlayan dolar kuru ile gram altın, öğle saatlerine doğru hızlı bir yükselişe geçti. 8,15 TL seviyesinde olan dolar kuru, kısa sürede yükselip 8,32 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Dün sabah 4495 TL'de olan gram altın ise 507,7 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı. 

AKŞAM DÜŞÜŞ YAŞANDI

Dün gündüz gelen rekorun ardından akşam saatlerinde dolar ile altında düşüş yaşandı. Dolar kuru 8.23 TL'ye gerilerken gram altın hızlı bir düşüş gösterdi ve 496 TL'yi gördü. 

YÜKSELİŞ YENİDEN BAŞLADI

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre dolar kurunda yükseliş yeniden başladı. Edinilen bilgilere göre dolar kuru 8,31 TL seviyesine yeniden yükseldi. 

Gram altında da önceki gün yaşanan düşüş, yerini yatay seyre bıraktı. Altının ons fiyatı 1878 dolar seviyesinden işlem görürken gram altın 501 TL seviyesinde.

Oanda Corp kıdemli piyasa analisti Edward Moya,altın fiyatlarına ABD seçimleri etkisini değerlendirdi ve “Seçim gününe kadar Senato’da kimin çoğunlukta olacağının tam olarak belli olmaması 2021 yılında mali teşvik paketinin ne kadar büyük olacağına dair belirsizlikleri artırıyor. Avrupa’da artan virüs vakaları da merkez bankaları ve hükümetler üzerindeki baskıyı yoğunlaştırıyor.” diyerek bunların altını çekici kılan kısa vadeli riskler olduğunu belirtti. Moya , önümüzdeki günlerle ilgili, “Altın yeni bir mali teşvik paketinden kesinlikle faydalanacaktır fakat önümüzdeki haftalarda güvenli liman yatırımcılarını da çekmek zorunda.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA