Flaş: Dolar Kuru Rekor Kırdı Tahmin Yayımlandı

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan son verilere göre dolar kuru rekor kırdı. Rekor sonrası Commerzbank FICC Teknik Analiz Araştırma Ekibi Başkanı Karen Jones bir açıklama yaptı ve dolar/TL tahmini yayımladı.

Flaş: Dolar Kuru Rekor Kırdı Tahmin Yayımlandı

Son dakika haberi: Dolar rekor kırdı.

Dolar kuru son günlerde rekor kırmaya devam ediyor. En son önceki gün 7.46 TL ile rekor kuran dolar kuru, daha sonra bir miktar düşmüş ve günü 7,45 TL seviyesinden kapatmıştı. Piyasalardan alınan son verilere göre dolar kuru az önce 7,47 TL 'yi geçerek tarihinin en yüksek seviyesine kadar tırmandı.

Dolar kuru 7,4742 TL seviyesine çıktı.

DOLAR KURU GRAFİĞİ

Dolar kurunda bugün yaşanan değişimin grafiği şu şekilde:

EURO KURU REKOR KIRDI

Dolar kuru ile paralel olarak Euro kurunda da yükseliş görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre Euro kuru 8,83 LT 'yi gördü. 

DOLAR KURU TAHMİNİ GELDİ

Commerzbank FICC Teknik Analiz Araştırma Ekibi Başkanı Karen Jones dolar kurunun seyri hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu. Banka analisti Jones yaptığı açıklamada, “Dolar endeksinde ciddi bir hareketlenme bulunuyor. Dolar ile euronun rekabetinde bugüne kadar son dönemlerde euro lehine gelişmeler olmuştu. Ancak bu görünüm şu anda yönünü tamamen değiştirdi. Dolar endeksi euro karşısında değer kazanmaya başladı. Bu tüm para birimlerini etkileyebilecek bir değişimdir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin para birimleri dolar karşısında tutunmakta zorlanacaklar.” ifadelerini kullandı. 

DOLAR/TL HAREKETLİLİĞİ

Dolar/TL parametresindeki hareketlilik hakkında da konuşan Jones, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Türk lirası son dönemlerde dolar karşısında çok ciddi bir kayıp yaşadı. Gelişmekte olan para birimleri arasında ayrışarak yaşanan bu kayıp oldukça geniş çaplı bir etki bırakacaktır. Bu nedenle Türk lirasının toparlanma hareketi kolay olmayacak. Bu hareket için dolarda ciddi oranda bir baskı oluşması gerekiyor. Bu baskı şu anda ekonomik verilere göre söz konusu dahi değil. Tüm bu sebeplerden dolayı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dolar rezervlerindeki erimenin de etkisiyle doların Türk lirası karşısında yükselişi bir miktar daha devam edecek.”

DOLAR KAÇ TL OLACAK TAHMİNİ

Karen Jones Dolar'ın kaç TL seviyesine geleceği konusunda da tahmin yayımladı ve açıklamasında, “Türk lirası karşısında dolar kurunun yükseliş hareketine değindik. Bu hareket neticesinde orta vadede kur 8,30 TL'yi hedefleyebilir. Bunun ekonomik ve jeopolitik verilerle desteklenmesi gerekiyor. Bu seviye bir hedef halinde bulunuyor. Aşılması durumunda ise Türk lirası adına çok başka şeyler konuşmak gerekebilir.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA