Flaş: Çeyrek Altın ve Gram Altında Rekor: Fiyatlar Sert Yükseldi

Son dakika haberi: Gram ve çeyrek altın fiyatları yeniden sert yükseldi. Piyasalardan alınan son dakika bilgileri ve gram-çeyrek-cumhuriyet altını fiyatları haberimizin devamında.

Flaş: Çeyrek Altın ve Gram Altında Rekor: Fiyatlar Sert Yükseldi

Gram ve çeyrek altında bir rekor daha geldi.

Son günlerde yükselişte olan gram altın gece yarısı bir daha yükseldi. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın tarihinin en yüksek seviyesine geldi. Önceki gün 309 TL ile rekor kıran gram altın , yükselişini gece yarısı sürdürdü. Gece yarısından sonra yeniden yükselen gram altın bir rekora daha imza attı.

CORONAVİRÜS ÇİN EKONOMİSİNİ VURDU

Çin 'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan Coronavirüs 2 binden fazla kişinin canını aldı. Virüs salgını nedeniyle tüm ülkeler Çin ile ilişkileri kesti ve Çin 'de gelen uçuşları durdurdu. Bu da Çin ekonomisini vurdu. Milyarlarca dolar zarara uğrayan Çin ekonomisinde çöküş devam ediyor. 

Çin ekonomisinde kötü gidiş devam ederken yatırımcılar , döviz kurlarındna kaçıp güvenlli liman olarak altın alıyor. Bu da altın fiyatlarında yükselişe neden oluyor. 

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Önceki gün 309 TL seviyesinde olan gram altın gece yarısından sonra yükselişe geçti. Hızlı yükselen gram altın 313 TL seviyesine kadar geldi. Gece 313,7 TL 'yi gören gram altın daha sonra bir miktar düştü ve 312,85 TL seviyesinde sabitlendi. İşte gram altında son saatlerde yaşanan değişimin grafiği:

ÇEYREK ALTIN REKOR TAZELEDİ

Gram altında yaşanan yükseliş ile çeyrek altın fiyatları da sert yükseldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre çeyrek altın 503 TL 'ye alınıp 508 TL 'ye satışa sunuluyor. 

İşte altın tahmini:

Cumhuriyet altını ise 2050 TL 'ye alınıp 272 TL 'ye satışa sunuluyor.

22 ayar bilezik gramı 284 TL'ye alınıp 287 TL 'ye satılıyor.