Flaş: Çeyrek Altın Fiyatı Kritik Seviyenin Altına Düştü

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında düşüş hızlandı. Gram, ons ve çeyrek altın fiyatları kritik seviyenin altına geriledi. İşte piyasalardan alınan son dakika verileri.

Flaş: Çeyrek Altın Fiyatı Kritik Seviyenin Altına Düştü

Çeyrek ve gram altın kritik seviyenin altına düştü.

Piyasalardan son dakika bilgileri geliyor. Korona salgınında en kötünün geride kalmasının ardından toparlanan piyasalarda borsa yukarı yönlü seyir gösterirken altın fiyatları düşüşünü sürdürdü. 

Önceki günü 375 TL seviyesinden kapatan gram altın, gece yarısından itibarne düşüşünü hızlandırdı. Son 1,5 ayın en düşük seviyesine kadar düşen gram altın , 370 TL seviyesinden düştü ve 369 TL 'ye geriledi. 

12 Nisan günü 370 TL 'nin altında olan gram altın, bugün 369 TL 'ye gerileyerek 1.5 ayın en üdşük seviyesine kadar geriledi.

İşte gram altındaki değişim grafiği:

ALTININ ONS FİYATI KRİTİK SEVİYENİN ALTINDA

Altının ons fiyatında da düşüş devam ediyor. 27 Mayıs 'ta 1730 dolar seviyesinde olan ons , bugün 1699 dolar seviyesinde seyrediyor. 

İşte ons fiyatındaki değişim grafiği:

ÇEYREK ALTIN 600 LİRANIN ALTINA DÜŞTÜ

Gram ve ons fiyatındaki düşüş sonrası çeyrek altın alış fiyatı 600 TL 'nin altına geriledi ve 598 TL oldu. Çeyrek altın piyasalarda 598 TL 'ye alınıp 603 TL 'ye satılıyor. 

Peppestone Group araştırma stratejisti Sean MacLean, altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirme açıklamasında şunları söyledi:

"Altın, ABD'nin tatil nedeniyle uzayan haftasonundan yukarı hareketle dönmesinin ardından, son dönemdekilere göre daha güçlü gerçekleşen risk rallisine tepki vererek düşüşünü sürdürdü," dedi ve "Bu safhaları olan bir risk rallisi"

MacLean ayrıca, "İnsanlar sadece ABD'de değil Avrupa ve tüm dünyada ekonomilerin açılmasını izliyor ve buna bağlı olarak, birkaç hafta öncesine nazaran daha güçlü bir toparlanma bekliyorlar" şeklinde konuştu.

MineLife Pty kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt ise şu değerlendirmede bulundu:

"Halen, göz yaşartıcı seviyelerde devam eden mali teşvikler, zayıf temel göstergelerin uzun süre devam edecek olması ile birlikte, muhtemelen hisse senetlerini desteklemeyecek. Buna ek olarak, artan ABD-Çin geriliminin küresel işlem ortamında uzun süreli bir faktör olması ile birlikte, altın destek görebilir," dedi ve "Bu durum, teşviklerin gözardı edilmesinin birinci nedeni olarak gösterilebilir ve bu altı ila 12 aylık bir durum olmayacak. ABD-Çin geriliminin kısa zamanda ortadan kalkacağını düşünmüyorum. Bir süre daha arka planda etkisini sürdüremeye devam edecek"

Dolar kuru ise 6.77 TL seviyesinde işlem görüyor.