Flaş: Benzin ve Motorine Yeni İndirim

Benzin ve motorine büyük indirim gelecek. Edinilen son dakika bilgilerine göre benzine 15, motorine ise 22 kuruş civarında indirim gelmesi bekleniyor.

Flaş: Benzin ve Motorine Yeni İndirim

Dolar'ın ateşinin sönmesi ve yerel seçimlere sayılı günler kala akaryakıt fiyatlarına art arda indirimler geliyor. 

Benzin ve motorin fiyatı ile brent petrol uluslar arası piyasalarda düşmeye devam ediyor. Brent petrol fiyatları, haftayı 60 doların altında kapatırken bugün son fiyatlara baktığımızda 58-59 dolar seviyesine kadar gerilediği görülmekte. Benzin ve motorinin de uluslar arası piyasalarda ton fiyatında 20 ’şer dolar kadar düşüş yaşanırken Dolar kuru da TL karşısında bir miktar gevşedi.

Habertürk'te bugün yer alan habere göre, piyasalardaki bu gelişmelere paralel olarak benzinde ve motorinde yeni indirimleri gündeme getirdi. Pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısından itibaren benzinde 15-16, motorinde 21-22 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirimle birlikte bir litre benzinin fiyatı, yaklaşık 90 kuruş düzeyinde gerilemiş olacak.

Motorinde bu hafta 13 kuruş indirim yapılmıştı. Yeni haftada yapılacak indirimle birlikte motorinin litre fiyatı da 35 kuruş düşmüş olacak.

UZMANLARDAN DEĞERLENDİRME

Uzmanlar, bu gelişmeyi nasıl yorumluyor? Uzmanlar, ABD ile İran arasındaki gerilimin etkisiyle petrolün varil fiyatının 100 dolara kadar çıkabileceği yönünde tahminler yapıldığını anımsattı. Petrolde arz yönlü bir sıkıntı beklenmediğini, bazı çevrelerce 2019 petrol fiyatı tahminlerinin de revize edildiğini söyledi. Uzmanlar, “Örneğin, JP Morgan gelecek yıl için ortalama Brent petrol varil fiyat tahminini 83.50 dolardan 73 dolara düşürdü. Bu, önemli bir gelişme. Bunun sonucu olarak da ürün fiyatları gevşiyor” ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA