Flaş Açıklama: Yeni Müjde Haftalar Sonra

Karadeniz 'de devam eden arama çalışmalarından yeni haberler geldi. Yapılan son dakika açıklamasında yeni müjdenin aylar sonra değil haftalar sonra gelebileceğine yer verildi.

Flaş Açıklama: Yeni Müjde Haftalar Sonra

Karadeniz'de yeni müjde gelebilir.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, bugün kaleme aldığı yazısında Karadeniz 'de yei doğalgaz müjdesinin geleceğini söyledi.  'Hazır olun! Karadeniz'den yeni bir doğal gaz müjdesi daha geliyor' başlıklı bir yazı yayımlayan Acet, "2020'nin bugüne kadarki en güzel haberlerinden biri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen ay müjde olarak duyurduğu Karadeniz'den gelen doğalgaz keşfi oldu" dedi. 

Türkiye tarihinin en büyük rezervinin bulunduğunu söyleyen Acet, "Ayrıca Sakarya doğalgaz sahasında yapılan bu keşif, 2020 içinde dünya genelinde yapılan keşif listesinde toplamda ikinci, denizlerde yapılanlar arasında ise birinci sırada yer aldı." dedi.

"YENİ MÜJDE İÇİN AYLAR DEĞİL HAFTALAR VAR"

Karadeniz 'de ilk doğalgaz keşfinin ardından bölgede rezervin daha fazla olduğu, yapılacak yeni sondajlarla rezervin arttırılacağına yer verildi. Acet açıklamasında, "Şimdi o ikinci müjde için ayları değil, haftaları saymaya başlayabiliriz. Çünkü yürütülen çalışmalar umut verici yeni veriler sunuyor." dedi. 

41 MİLYAR DOLARLIK YÜK

Bulunan doğalgaz ile 41  milyar dolarlık ithal enerji yükü kalkacak.  Açıklamada, 'Yakın dönemde çok önemli yeni güncellemeler gelecek. Bu, ay bile olabilir. Bu keşif, orada bulunan rezervin daha çok küçük bir bölümünü oluşturuyor. Muazzam bir havza burası. Hani hamsi mi yakaladın, köpekbalığı mı diye sorsalar şunu söyleyebiliriz: Balina yakaladık. Balina.' denildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA