Flaş Açıklama: Borçlar Erteleniyor!

Son dakika haberi: İki kaynağın aktardığı ve uyuşan iddiada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın açıklayacağı ekonomi paketinde borç ertelemenin yer alacağına yer verildi.

Flaş Açıklama: Borçlar Erteleniyor!

Borç erteleme açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , yarın yeni ekonomi paketini açıklayacak. Açıklanacak yeni ekonomi reformunda önemli gelişmeler olacağı aktarıldı.  Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu ile Sabah’tan Eda Işık bugün kaleme aldıkları yazısında yeni ekonomi paketinde borç ertelemelerin yer alacağını söyledi. 

Söz konusu düzenleme ile yatırımcılara yeni vergi indirimleri, belediyelerin arsalarının bedelsiz şekilde verilmesi, ucuza kredi sağlanması gibi olanakların yer aldığı bildirildi. 

BORÇ ERTELEME

İki kaynağın da aktardığı bilgide, söz konusu pakette borçların erteleneceğine yer verildi. Milliyet Gazetesi, "Edinilen bilgiye göre, yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa temini, ucuz kredi gibi olanakların sunulacağı pakette, borçlara yeni ertelemelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Pakette makroekonomik istikrar politikaları kapsamında enflasyon ve cari açıkla mücadele, finansal sektör ve kamu maliyesi konularına öncelik verilecek. Yapısal politikalarda ise kurumsal yapı, yatırımlar ve rekabet politikalarına yönelik adımlar yer alacak." ifadelerini aktardı.

Sabah Gazetesi'ndeki haberde ise , "Ekonomi paketinde, belediye iştirakleri ve bütçe genel denetimi dışındaki kurumların harcamalarıyla ilgili de başlıklar da bulunuyor. Ayrıca yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa temini, ucuz kredi gibi olanakların sunulacağı pakette, borçlara yeni ertelemelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor." denildi.

HANGİ BORÇLAR ERTELENECEK?

Henüz hangi borçların erteleneceği bilinmiyor. Yarın açıklanacak yeni ekonomi paketinde detaylar belli olacak. Sizce hangi borçlar ertelenmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Detaylar belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.