Fiyatlar Düşmeye Başlamıştı! Marketler 'Artık O Sebzeleri Satmıyoruz' Kararı Verdi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, marketlerde etiket denetlemelerinin teıkrar başladığını belirtirken, hal yasasına dikkat çekerek 'Bu düzenleme bir an önce hayata geçip uygulanmaya başlansa tüm sıkıntılarımızın çoğunu atlatacağız' dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 81 Ticaret İl Müdürlüğü'ne talimat gönderildi. Sahada denetimler başladı. Domates, biber ve patlıcanın halden marketlere geliş fiy

Fiyatlar Düşmeye Başlamıştı! Marketler 'Artık O Sebzeleri Satmıyoruz' Kararı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Etiket Uyarısından Sonra Fiyatlarda Düşüş Görüldü Ama...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, marketlerde etiket denetlemelerinin teıkrar başladığını belirtirken, hal yasasına dikkat çekerek 'Bu düzenleme bir an önce hayata geçip uygulanmaya başlansa tüm sıkıntılarımızın çoğunu atlatacağız' dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 81 Ticaret İl Müdürlüğü'ne talimat gönderildi. Sahada denetimler başladı. Domates, biber ve patlıcanın halden marketlere geliş fiyatlarında değişiklik görülmezken, marketlerin ilgili ürünleri satışlarında etiket fiyatlarında düşüşe gittiği göze çarpıyor.

1 HAFTADA GÖZLE GÖRÜLÜR DEĞİŞİM

Geçtiğimiz hafta bazı marketlerde kilogramı 9 liradan satılan domatesin fiyatının 7.95 TL'ye, 14.50 TL'den satılan sivri binerin fiyatının 12.50 TL'ye, 14.50 TL'den satılan patlıcanın 9.95 TL'ye, 10 liradan satılan salatalığın 4.95 TL'ye düştüğü görülüyor. Uyarıların ardından başlayan denetimler sonucu marketlerin fiyat düşüşüne gitmesi ise vatandaşın tepkilerini çekiyor. Vatandaşlar 'madem fiyatlar düşebilir, neden bize bu fiyatlardan sebze satılıyor' tepkileri gösteriyor.

SATMAMA KARARI ALDILAR

Denetimler bir yandan artarken, marketler ise bazı sebzeleri artık satmama kararı aldı. Türkiye Parekendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, "Her şubemiz için bu karar geçerli değil. Alım gücü düşük olan bölgelerdeki marketlerde bu ürünler satılmayacak.Market müdürleri, bağlı bulundukları genel müdürlüklerle yaptıkları yazışmaları bizlerle paylaşarak fiyatı astronomik olarak artan sebze ve meyveleri satın almayacaklarını duyurd" dedi. Hürriyet'ten Salim Uzun'un kaleme aldığı haberde bazı zincir market müdürlerinin şu ifadeleri de yer aldı:  "Merkez yönetimlerden gelen yazı üzerine yeni bir planlama yapıldı ve fiyatı astronomik olarak artan ürünlerin satışını durdurduk. Uygulamanın ne kadar devam edeceği, biber ve patlıcan dışında hangi ürünleri kapsayacağını şu an için bilemiyoruz..."