Fındık Fiyatları ile İlgili Dikkat Çeken Açıklama

Erhan Usta 'dan fındık fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Usta yaptığı açıklamada, "Taban fiyatı 16,50 TL olarak açıklanan fındığın 17 TL'nin üzerinde satılması gereken 52 randımanı 14 TL'nin altına inmiş durumda" dedi. İşte o açıklama.

Fındık Fiyatları ile İlgili Dikkat Çeken Açıklama

Fındık fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması.

Milletvekili Erhan Usta , fındık fiyatları ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Twitter adresi üzerinden paylaşım yapan Usta , borç zamanın gelmesi nedeniyle çiftçilerin zora girdiği, bunu fırsat bilen birçok alıcının da fiyatları düşürdüğünü söyledi.

İşte Erhan Usta 'nın açıklaması >

"Taban fiyatı 16,50 TL olarak açıklanan fındığın 17 TL'nin üzerinde satılması gereken 52 randımanı 14 TL'nin altına inmiş durumda... Çiftçinin borç ödemeleri fırsat bilinip düşük fiyatla yine emekler sömürülüyor. TMO, alım işlemlerini hızlandırmalı ve buna fırsat vermemeli.

Üretici, alım noktalarının, ekip sayılarının ve günlük alım tonajlarının arttırılmasını istiyor. TMO ödemelerinin olabildiğince öne çekilmesi ve çiftçinin ekim, kasım ayı borçlarının aralık sonuna ertelenmesi gibi tedbirlerin de alınmasını gerekiyor. Aksi halde yine zarar...

Salıpazarı, Terme ve Ayvacık ilçelerindeki üretici, afet sonucu mağduriyetlerinin giderilmesi için TMO'dan pozitif ayrımcılık bekliyor. Afetten etkilenen üreticilerin fındıklarına, rutubet konusunda, buruşuk ve bozuk iç oranlarında bir miktar tolerans gösterilmesi gerekir.

Fındıkta olduğu gibi, çeltik üreticisi de hasat öncesi 2019 yılı taban fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. TMO, girdi fiyatlarındaki artışı da göz önünde bulundurarak üreticinin mağduriyet yaşamayacağı makul bir fiyat açıklamalıdır.

PATATES VE SOĞANDAKİ KARARLILIK FINDIKTA DA OLMALI

Patateste, soğanda gösterilen kararlılık, fındık başta olmak üzere diğer ürünlerden esirgenmemeli, stokçulara, emek sömürerek para kazananlara fırsat verilmemelidir."