Fed Kararı Sonrası Dolarda Sert Düşüş (21 Mart 2019 Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Fed 'in faiz kararı sonrası dolar kurunda sert bir düşüş gerçekleşti. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatlarında son durum.

Fed Kararı Sonrası Dolarda Sert Düşüş (21 Mart 2019 Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Dolarda sert düşüş.

Önceki gün akşam saatlerinde Amerikan Merkez Bankası tarafından faiz kararı açıklandı. Piyasaların büyük bir merakla beklediği karar sonrası dolar kuru sert bir düşüş gösterdi. 

Yapılan açıklamada Fed, politika faiz oranını değiştirmeme üzerinde karar kıldı.  Faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığının belirtildiği açıklamada, daha önce bu yıl içerisinde iki faiz artışı öngören bankanın bu yıl için faiz artışı beklentisinin olmadığının altı çizildi.  Söz konusu açıklamada, Fed’ in 2020 yılında ise bir faiz artırımı öngördüğü kaydedildi. Böylelikle Fed'in 2021 yılına kadar bir faiz artırımı öngörüsü sonrası dolar çakıldı.

DOLAR 'DA SON DURUM

Dolar kuru, önceki güne 5.47 TL seviyesinden başlamış ve öğleden sonraki saatlerde 5.48 TL seviyesini görmüştü. 5.48 TL seviyesini test eden dolar kuru, Fed faiz kararının ardından sert şekilde düştü. Akşam saatlerinde 5.43 TL seviyesini gören dolar kuru, 21 Mart günü 5.43 TL seviyesinden güne başladı.

EURO HALA AYNI

Dolar kuru düştü ama Euro kurunda bir hareketlilik görülmedi. Önceki gün 6.21 TL seviyesinde olan euro kuru hala aynı seviyede.

ALTIN YÜKSELİŞTE

Haftaya 227 TL seviyesinden başlayan gram altın , önceki günü 229 TL seviyesinden kapattı. Bunun ardındna gram altın , bugüne 230 TL seviyesinden başladı. 368 TL seviyesinden kapalı çarşıda alınan çeyrek altın ise 376 TL seviyesinden satışa sunuluyor. Cumhuriyet altını ve diğer altın cinslerinde fiyatlar ise şu şekilde;

Kamubulteni.com  |  Ankara