Fed Kararı Sonrası Dolar Kuru Rekor Kırdı

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Fed 'in faiz kararının açıklanmasının ardından dolar kuru hareketlendi ve rekor kırdı.

Fed Kararı Sonrası Dolar Kuru Rekor Kırdı

Fed sonrası dolar rekor kırdı.

Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından bir açıklama yapıldı. Eylül ayı PPK toplantısı sonrası yapılan açıklamada faiz kararına yer verildi ve faizin sabit tutulduğu açıklandı. 

Açıklamada politika faizinin 0,00 ile 0,25 arasında tutulduğuna yer verildi.

"Fed bugün politika açıklamasında önemli değişiklikler yaptı." diyen Powell, enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşana ve bu seviyenin üzerinde ılımlı seyredene kadar faizlerde değişiklik olmayacağını söyledi.

"Kriz geride kaldığında acil durum araçlarımızı kullanmayı bırakacağız." 

"Varlık alımlarında gerektiğinde ayarlamaya gitmeye hazırız." dedi ve esneklikle uygun olan her şeyin yapılacağını belirterek, bankanın "politika araçlarını ayarlaması için pek çok yol olduğunu"

"Açıklamamızdaki değişiklikler uzun vadeli taahhüdümüzü netleştirdi." diyen Powell, "Azami istihdama yaklaştıkça enflasyonun geri geleceğine inanıyoruz." dedi.

"Hedeflere bir kural ya da formül oluşturmaya direniyoruz." 

Powell, bankaların reel sektör kredilerinde risk almalarını istediklerini söyledi.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Fed 'in faiz kararında 7,49 TL seviyesinde olan dolar kuru, 7,5130 TL seviyesine geldi ve tüm zamanların rekorunu kırdı. İşte dolar kurunda son günlerde yaşanan değişimin grafiği:

EURO KURU

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Euro kuru 8.86 TL seviyesinde işlem görüyor. 

Karen Jones Dolar'ın kaç TL seviyesine geleceği konusunda da tahmin yayımladı ve açıklamasında, “Türk lirası karşısında dolar kurunun yükseliş hareketine değindik. Bu hareket neticesinde orta vadede kur 8,30 TL'yi hedefleyebilir. Bunun ekonomik ve jeopolitik verilerle desteklenmesi gerekiyor. Bu seviye bir hedef halinde bulunuyor. Aşılması durumunda ise Türk lirası adına çok başka şeyler konuşmak gerekebilir.”