Fed Faiz Kararını Açıkladı: 22 Yıl Sonra Bir İlk

ABD Merkez Bankası (Fed), faizi beklentilere paralel olarak 50 baz puan artırdı. Böylece banka, 22 yıl sonra ilk kez bu seviyede faiz artışına imza attı.

Fed Faiz Kararını Açıkladı: 22 Yıl Sonra Bir İlk

Fed 50 baz puanlık faiz artırımına gitti. Bununla beraber 22 yılın ardından ilk kez bu oranda bir faiz artırım kararı alınmış oldu. Bilanço daraltmaya ise 1 Haziran'da başlayacağını açıkladı.

Amerikan Merkez Bankası Fed 'in faiz kararından  birkaç gün önce dolar, altın ve kripto paralarda düşüş meydana geldi. Gram altın, Fed'in faiz kararından önce 888 TL seviyesinden, dolar kuru ise 14.79 TL seviyesinden işlem görüyordu. Bitcoin ise 38 bin 901 dolar seviyesindeydi.

Türkiye´de Durum

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanacak enflasyon rakamları, 5 Mayıs 2022 günü saat 10.00'da kamuoyu ile paylaşılacak.

Türkiye'de faiz kararının alınacağı Mayıs ayı Para Politikası Kurulu toplantısı 22 Mayıs 2022 Perşembe günü yapılacak ve saat 14.00'da Para Politikası Kurulu tarafından alınan faiz kararı kamuoyuna açıklanacak. Son toplantılarda ise faizin sabit tutulması kararı verilirken bu toplantıda da faizlerin sabit tutulması bekleniyor. Türkiye'de politika faizi şu sıralar yüzde 15 seviyesinde.