Fed Faiz Kararı Öncesi Dolar ve Altın Fiyatlarında Hızlı Yükseliş

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında Fed faiz kararı öncesi hareketlilik başladı. Gelen son bilgilere göre dolar kuru 15 kuruş birden artarken gram altın 7 TL yükseldi.

Fed Faiz Kararı Öncesi Dolar ve Altın Fiyatlarında Hızlı Yükseliş

Faiz kararına saatler kala dolar ve altında yükseliş hızlandı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Fed 'in faiz kararına dakikalar kala dolar kuru ile altın fiyatlarında hareketlilik hızlandı. 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası, merakla beklenen Mart ayı faiz kararını bugün verecek. Saatler 21.00 'ı gösterdiğinde faiz kararı dünya kamuoyuna duyurulacak. 

FAİZ ÖNCESİ DOLAR

Faiz kararına dakikalar kala dolar kurunda hareketlilik başladı. Gündüz 7.48 TL seviyesinde  olan dolar kuru, Fed 'in faiz kararına dakikalar kala yükseldi ve 7.63 TL seviyesine kadar çıktı. 

ALTINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altında da hızlı yükseliş başladı. Sabah 416 lira seviyesinde seyreden gram altın , az önce hızlı şekilde yükseldi ve 423 liraya kadar çıktı.

Grafikler ve son fiyatlar altin .in'den alınmıştır.

Philip Futures Kıdemli Emtia Müdürü Avtar Sandu altın fiyatlarına yönelik yaptığı değerlendirmede Fed'in artan enflasyon endişelerine karşı bir söylem geliştirebileceği, hatta yükselen tahvil getirilerini dengelemek için tahvil alımları tarafında da bir hamle yapabileceği öngörüsünde bulunurken, bunların olması durumunda altının bundan pozitif etkileneceğine dikkat çekti.

Pictet Wealth Management’dan Kıdemli ABD Ekonomisti Thomas Costerg “Benim ve birçok kişinin bakacağı ilk şey 2023’te bir faiz artışı tahmini görüp görmeyeceğimiz olacak. Eğer bunu görürsek Powell’ın da tutturduğu güvercin çizginin desteklendiğini görmüş olacağız” değerlendirmesini yaptı.