Fatura derdi tarihe karışıyor! O tarihten sonra bedava oluyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik aboneleri ile ilgili önemli bir karar aldığı Bu kararın ardından elektrik faturası desteği alan ihtiyaç sahiplerinden kayıt işlemi sırasında güvenlik ücreti alınmayacağı belirtildi.

Fatura derdi tarihe karışıyor! O tarihten sonra bedava oluyor!

Faturalarını ödeyen milyonlarca insanı endişelendiren gelişmeler ortaya çıktı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik aboneleri hakkında önemli bir karar aldığı biliniyor. Bu kararın ardından elektrik faturası için destek alan vatandaşlardan kayıt işlemi sırasında güvenlik ücreti alınmayacağı öğrenildi.

EPDK, son kararıyla elektrik abonelerinin teminat bedeli ödeme zorunluluğunun kaldırıldığı açıklandı. Bu uygulama ile artık elektrik faturası desteği alan tüm vatandaşlar kayıt döneminde garanti ücreti ödemek zorunda kalmayacak.

Fatura derdi tarihe karışıyor

EPDK'nın kararı ile birlikte 3,7 milyon hane bundan sonra elektrik sözleşmelerine yönelik garanti ücreti ödemek zorunda kalmayacak. Bu düzenlemenin elektrik sözleşme maliyetleri açısından önemli faydalar sağlayacağı ve hanelerin finansal kapasitesinin sağlanmasına da katkı sağlayacağı kaydedildi.