Farklı şeker markalarının aynı fiyat etiketleri şaşırttı

İki ay önce 40 lira olan 5 kiloluk toz şeker fiyatının güncel fiyatı 100 liraya dayandı. Marketlerde satılan farklı şeker markalarının aynı fiyattan satılması ise görenleri şaşırttı.Kuruşuna kadar aynı fiyat etiketleri ise vatandaşları kızdırdı.

Farklı şeker markalarının aynı fiyat etiketleri şaşırttı

Şeker pancarı üretiminde dünyada 5'inci sırada olan Türkiye'de fiyatlar gün geçtikçe yukarı çekiliyor. Çeşitli bahanelerle fiyatların yukarı çekildiği şekerde güncel fiyatlar vatandaşları isyan ettirdi.İki ay öncesine kadar 40 liraya satılan 5 kg’lık  tozşekerin fiyatı mayıs ayında 100 lirayı aştı. Kilosu 20 lirayı geçen toz şeker bazı özel fabrikalarda daha fazla fiyattan satışı gerçekleştiriliyor.


PERAKENDE FİYATI 20 LİRA
Türkiye Şeker Fabrikalarının mart ayında 50 kilogramlık şeker çuvallarını 298 liradan satarken özel fabrikalarda aynı miktardaki şekerin fiyatı 700-800 liraya kadar yükseldi.
Vatandaşlar daha uygun fiyatlı ürün alabilmek için market market  gezerken ,hemen hemen tüm markaların şekerinin, tüm zincir marketlerde 99,95 TL olarak sabitlendiğini ve tek fiyattan satıldığını fark etti. İnternet üzerinden satılan bazı ürünlerin ise fiyatının bazı markalarda 120 liraya kadar çıktığı görüldü.
Tek tip fiyat etiketleri ise görenleri hem şaşırttı hem kızdırdı. Bu durumla ilgili Rekabet Kurumu geçtiğimiz aylarda, 'aralarında anlaşmak suretiyle aynı ürünü tek fiyattan satmaları' sebebiyle 5 büyük markete milyonlarca lira ceza kesmişti. Yapılan bu uygulamanın ise bazı ürünlerde fiyatları sürekli arttırdığı belirlendi.