Faizsiz Ev ve Araba Sisteminde Değişiklik: Kapsam Genişliyor Bazıları Kaldırılıyor!

Faizsiz ev ve araba sisteminde düzenleme yapılacağı açıklandı. TBMM'ye gelen kanun teklifinin kapsamının genişletileceği öğrenildi.

Faizsiz Ev ve Araba Sisteminde Değişiklik: Kapsam Genişliyor Bazıları Kaldırılıyor!

Faizsiz ev ve arabada yeni sistem: Kapsam genişliyor.

FKP sistemi ile vatandaşların ev ve araba sahibi yapıldığı sistem ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz hafta TBMM'ye gelen kanun teklifinde faizsiz şekilde ev ve araba sahibi yapılan sistemlere devlet güvencesi gelecek ve şirketlere sermaye zorunluluğu gelecek. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre sisteme yeni eklemeler de yapılmasının planlandığı öğrenildi. Ev ve arabanın yanı sıra dükkan ve işyerleri de sisteme dahil edilecek. 

SAYILARI ÇOK ARTTI

Son dönemlerde bu sistemle faizsiz şekilde ev ve araba sahibi yapan şirketlerin sayısının oldukça arttığı görüldü. Bu sisteme sermaye zorunluluğunun gelmesi ile birlikte şirket sayısında da azalma olacak. 

TBMM'ye gelen kanun teklifi , önümüzdeki haftalarda gündeme alınacak. Ev ve araba satışı faaliyeti gösteren şirketler, benzer bir yöntem ile işyeri ve dükkan satışları da yapacak. 

Dükkan ve işyerinin kapsama alınmasının yanı sıra düğün organizasyonlarının da kapsamda olduğu , bu yönde bazı şirketlerin aynı sistemde finansman sağladığı öğrenildi. Ancak yasa teklifi ile bunun kaldırılacağı bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA