Faizler Siliniyor: Kredi Borçlarına Bir Erteleme Müjdesi Daha Geliyor

Esnaflara gelen kredi borcu erteleme müjdesinin ardından bir son dakika açıklaması daha geldi. Yapılan açıklamada çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesi ve faizlerinin silinmesi gündemde.

Faizler Siliniyor: Kredi Borçlarına Bir Erteleme Müjdesi Daha Geliyor

Kredi ertelemede ve yapılandırmada bir iyi haber daha.

Kredilerin ertelenmesini isteyen vatandaşlara bir iyi haber daha geldi. Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu yaptığı son dakika açıklamasında , koronavirüs pandemisinden etkilenen sektörlere destek ödemeleri, destek paketlerinin gelmeye devam edeceğini söyledi. Açıklamada esnaflardan sonra bu sefer de çiftçiler için harekete geçildiğine yer verildi. 

Esnafların Halkbank'a olan kredi borçlarının 6 aylık taksitlerinin ertelenmesinin ardından çiftçilere de iyi haber geliyor. Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çiftçilere kullandırılan kredilerin yapılandırılması için çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Kayaoğlu, kredi borçları için beklenen adımın atılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçiler için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini, borçlar hakkında düzenlemenin yapılması gerektiğini söylediği aktarıldı. 

Maliye Bakanlığının çiftçi borçlarının 6 ay ya da 1 yıl üsre ile ertelenmesi konusunda hazırlık yaptığı açıklandı. Çalışmalarda bir başka detay da dikkatleri çekti. Söz konusu erteleme süresinin yetersiz olması durumunda bir erteleme daha olabileceği aktarıldı. 

FAİZLERİN SİLİNMESİ YA DA DÜŞÜRÜLMEDİ

Ziraat Bankası tarafından çiftçilere kullandırılan kredilerin faizlerinin silinmesi ya da faiz oranlarının düşürülmesinin planlandığı bildirildi. Sizce faizler silinmeli mi faiz oranı azaltılmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

. Bu konuda çalışmaların yürütüldüğü bildirilirken Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçların , ödenmeyen borçların icra takipli borçların Mart ayına ertelendiği, bu ertelemenin süresinin de uzatılmasının gündemde olduğu aktarıldı. 

"ERTELEME YETERLİ DEĞİL"

Öte yandan AK Partili isimlerin, ertelemenin yeterli olmayacağını, şimdi borcunu ödeyemeyenin daha sonra da ödemekte zorlanacağını , bu nedenle hasat dönemine kadar ikinci bir erteleme kararı alınabileceğini planlıyor.

GÖZLER BİREYSEL KREDİLERDE

Esnaf ve çiftçilerin kredi ertelemelerinin ardından gözler bireysel kredi borçlarının ertelemesinde. Milyonlarca vatandaş, kredi borçlarının ertelenmesini istiyor. En az 6 ay erteleme isteniyor. 

KAMUBULTENİ.COM
Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/763774.aspx