Faiz Kararı Öncesi Dolar Düşüşe , Gram Ons Altın Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Merkez Bankası 'nın faiz kararına 1 günden az süre kala piyasalar hareketlendi. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kurunda düşüş görülürken gram altın yükselişe geçti.

Faiz Kararı Öncesi Dolar Düşüşe , Gram Ons Altın Yükselişe Geçti

Faiz kararı öncesi dolar kurunda düşüş.

Piyasalar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 'nın 22 Ekim 2020 günü yapacağı PPK toplantısını bekliyor. Geçtiğimzi ay gelen faiz arttırımı kararının ardından dolar kurunda yükseliş devam etti ve dolar 7.94 TL seviyesine kadar gelerek tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Dolar kurunda yaşanan sert yükseliş , faiz arttırımı beklentisini arttırdı.

ÖNCEKİ AY FAİZ ARTTIRIMI DOLARI FRENLEDİ

24 Eylül günü faiz arttırımı öncesi 7.71 TL seviyesinde olan dolar kuru, faiz arttırımı kararının ardından 7.59 TL seviyesine kadar gerilemişti.

FAİZ 200 BAZ PUAN YÜKSELTİLMİŞTİ

Eylül ayında Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan  arttırdı. Konu ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,25’ten yüzde 10,25’e yükseltilmesine karar vermiştir." ifadelerine yer verildi. 

EKİM 2020 PPK TOPLANTISI

Ekim ayı PPK toplantısı 22 Ekim 2020 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Toplantı sonrası faiz kararı saat 14.00 'da duyurulacak. 

DOLAR KURU DÜŞÜŞE GEÇTİ

Önceki gün 7.90 TL seviyesinde olan dolar kuru, faiz kararına saatler kala düşüşe geçti. Piyasalardan alınan verilere göre dolar kuru 7,82 TL seviyesine geriledi.

GRAM ALTIN

Gündüz saatlerinde 482 TL seviyesinde olan gram altın ise 485 TL oldu.

Altın ons fiyatı ise yükselişe geçti ve 1924 dolar oldu.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA