Faiz Arttı Parası Olan Yaşadı: 100 Bin Liranın Mevduat Faiz Getirisi Açıklandı

Merkez Bankası'nın faizleri artırmasının ardından mevduat hesaplarının faiz oranlarında da güncellemeler yapılmaya başlandı. İşte bankaya yatırılacak 100 bin liranın faiz getirisi.

Faiz Arttı Parası Olan Yaşadı: 100 Bin Liranın Mevduat Faiz Getirisi Açıklandı

PPK faiz artırımı sonrası mevduat faizleri araştırılıyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu önceki gün toplandı ve toplantıdan faiz artırım kararı çıktı. Faiz artırım kararının çıkmasının ardından nakit parası olan faize yatırmak isteyen vatandaşlar , 100 bin liranın 32 günlük faiz gelirinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. 

KAMU BANKALARININ MEVDUAT FAİZLERİ

3 kamu bankasının mevduat faizlerine baktığımızda yüzde 17'lerde olduğu görüldü. 

Ziraat Bankası mevduat faiz oranı yüzde 17 olarak açıklandı. 100 bin lirası olan bir kişi, bu parayı mevduat hesabına 32 günlüğüne yatırdığı durumda toplamda 101 bin 415 lirası olacak. 1 ay sonrasında 100 bin lirasını yatıran kişi, bu parasından bin 415 lira faiz geliri elde etmiş olacak.

Aynı şekilde Vakıfbank da yüzde 17 oranında mevduat faiz oranı veriyor. Buraya parasını yatıranların geliri de Ziraat Bankası'nın gelirleri ile aynı.

Halkbank'ta ise bu durum farklı. Halkbank mevduat hesabında faiz oranını yüzde 16.25 seviyesinde tuttu.

ÖZEL BANKALAR

Özel bankaların mevduat hesabı faiz oranlarına baktığımızda ise en yüksek faizin Odeabank tarafından verildiği görüldü. Banka 18.80 oranında faizle mevduat hesabı açtırıyor. Buraya 100 bin lira yatıranlar, 32 günün sonunda 101 bin 556 lirası olacak.

Daha sonra Fibabanka 18.50'lik oranı ile geliyor. Buraya 100 bin lirasını 32 günlüğüne koyanlar 101 bin 552 lira kazanç elde eder.

FAİZ ORANLARI GÜNCELLENECEK

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 19 seviyesine çıkarmasının ardından bankaların da faiz oranlarında artırıma gitmesi bekleniyor.