Fahrettin Yokuş: Zamlar Art Arda Geldi! Bu Kış Vatandaş için Zor Geçecek

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, elektrik ve doğal gaz zamlarının art arda geldiğini, zamlara ilişkin nedenleri sorduklarında ise hükümetten herhangi bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Fahrettin Yokuş: Zamlar Art Arda Geldi!  Bu Kış Vatandaş için Zor Geçecek

Fahrettin Yokuş: Zamlar Art Arda Geldi! Hükümet Hiç Bir Soruya Cevap Vermiyor

Elektrik, Doğal gaz zamlarının peş peşe geldiğini zamlara ilişkin soru sorulduğunda ise yanıt alamadıklarını söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili, "İstatistiki bilgileri bile verilmeyen Türkiye'nin hiçbir şeyine güvenilmez. Güven bunalımı durumunda olan bir ülke durumuna düşersek ne Merkez Bankası'nın aldığı tedbirlere güven olur, ne bankacılık sistemine güvenirler" ifadelerini kullandı. Elektrik zamlarında anormal bir durum söz konusu olduğunu söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili, "Vatandaş da soruyor, bu zamlar neden böyle art arda geliyor, sahibi kim, muhalefete soruyor mecburen. Vatandaş bulamıyor ki sorumlu, muhalefete soruyor, muhalefet de bulamıyor. Bakanlar yok ortada. Garip bir durum var. Bilgi alamıyorsunuz, Türkiye'de böyle bir gariplik var. Elektrik fiyatlarının artışının yanı sıra örneğin şehir hastaneleri yapılmış, devlete yük getiriyor, anlaşmaları nedir diye soruyorsunuz, sorumlu yok, her şey gizleniyor" şeklinde konuştu.

Zamların TBMM gündemine geldiğini fakat karşılarında bir muhatap bulamadıklarını söyleyen Konya Milletvekili Yokuş, "Yeni yönetim tarzının sıkıntısı var. Sorularımıza bakanların çoğu cevap vermiyor zaten. Büyük bir bölümü cevapsız. TBMM'de muhatap bulunamıyor. Yeni sistem Meclis'teki sistemi, Meclis'in ağırlığını kaldırmış durumda. Meclis'in itibarını arttıracağız diye yola çıkanlar Meclis'in itibarını iyice düşürdüler.Vatandaş bize geliyor bir ay önce ödediğimiz fiyatın kat kat üzerinde bir fatura ödüyoruz. Bir gariplik var, yapılan zammın üzerinde mi bir fiyat alınıyor bilemiyoruz, bir gariplik var. Kış geliyor elektrik doğal gaz ile beraber daha çok kullanılacak, çünkü doğal gaz elektrik ile çalışıyor, elektrik fiyatlarının maliyeti ısınma olarak da yansıyacak vatandaşa. Bu kış zor geçeceğe benziyor" dedi.

Kaynak: Yeniçağgazetesi